Ειδησεογραφικό site

Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά-Kλειστό το κέντρο της Αθήνας

Ξεκίνησαν στο κέντρο της Αθήνας οι συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την εργατική Πρωτομαγιά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά».

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί ξεχωριστή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. O γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας που βρέθηκε εκεί δήλωσε: «Απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης των εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ για να είναι ισχυρός ο λαός, για να δημιουργηθεί αυτό που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση για να ανοίξει ο δρόμος για την Λαϊκή Συμμαχία, για να σπάσουμε επιτέλους τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, για να ανοίξουμε ένα καινούργιο δρόμο με Λαϊκή Συμμαχία και τον λαό πραγματικά στην εξουσία».

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων συγκεντρώνονται μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Συγγρού από την Διάκου, η Β.Αμαλίας, η Σταδίου, η Β.Σοφίας από Σέκερη και η Πειραιώς από την Κολωνού.

Κλειστός είναι και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα και θα παραμείνει μέχρι να ολοκληρωθούν οι συγκεντρώσεις.

Σχετικά άρθρα

Στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής κατέθεσε ο Δ.Κουτσούμπας

«Τιμάμε τους 200 ήρωες εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους πριν 70 χρόνια και καθόρισαν με την στάση τους και την πράξη τους την εξέλιξη, την πορεία μιας σκληρής αναμέτρησης, μιας σκληρής μάχης ενάντια στην βαρβαρότητα που οδηγεί ο ίδιος ο καπιταλισμός» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου την Πρωτομαγιά του 1944, οι Ναζί εκτέλεσαν 200 κομμουνιστές.

«Ταυτόχρονα ανέδειξαν το μεγαλείο της λαϊκής αντίστασης, της λαϊκής πάλης ενάντια στα δημιουργήματα του καπιταλιστικού συστήματος, όπως είναι ο φασισμός, η κρίση, οι πόλεμοι» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας «η θυσία τους αποτελεί οδηγό και φάρο, μας εμπνέει στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες μέχρι την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Στεφάνια στον τόπο της θυσίας, κατέθεσαν ο κ. Κουτσούμπας εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Θοδωρής Χιώνης, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, η Σούλα Λαμπούδη εκ μέρους του ΠΑΜΕ και η Μαριάνθη Χαλβατζή εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.