Ειδησεογραφικό site

Στις ανακρίτριες σήμερα πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προσέρχονται, σήμερα, άλλοι πέντε βουλευτές του κόμματος μετά την πρόσφατη άδεια της Βουλής για την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος τους.

Πρόκειται για τον ήδη προσωρινά κρατούμενο, για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιώργο Γερμενή και τους συναδέλφους του Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνη Γρέγο και Κώστα Μαρμπαρούση.

Πλην του πρώτου, που καλείται σε συμπληρωματική απολογία για παράβαση του νόμου περί όπλων, όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές καλούνται να λογοδοτήσουν ενώπιον των δύο δικαστικών λειτουργών, για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως εκτιμάται, οι πέντε βουλευτές πρόκειται να ζητήσουν προθεσμίες ώστε να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Χθες, ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Ναυπλίου στο Εφετείο, για να απολογηθεί για την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής. Στο 40σέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, ο κ. Μπούκουρας, επαναλαμβάνει κατ’ αρχάς πως ουδέποτε υπήρξε Χρυσαυγίτης ή υποστηρικτής του εν λόγω κόμματος (!) και ότι προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.