Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο από τους τρεις απαγωγείς – Ποιοι είναι και ποια τα δύο λάθη του 48χρονου «εγκέφαλου» – Αναζητείται ο «Αλέκος» ο Αλβανός τσιλιαδόρος
Τρία άτομα συμμετείχαν στην απαγωγή της 27χρονης ανηψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, με τους δύο να βρίσκονται ήδη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ και τον τρίτο συνεργό τους να αναζητείται. Πρόκειται για έναν 48χρονο Έλληνα, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της απαγωγής, για έναν 53χρονο ομογενή με καταγωγή από το Καζακστάν και για έναν Αλβανό, με το όνομα «Αλέκος», ο οποίος και αναζητείται.
Οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφεραν σε μία βδομάδα από την απελευθέρωση της 27χρονης να φτάσουν στα ίχνη των απαγωγέων της και τελικά τα ξημερώματα της Κυριακής να συλλάβουν τους δύο από τους τρεις δράστες. Με μεθοδικές κινήσεις και λεπτούς χειρισμούς συγκέντρωσαν όσα περισσότερα στοιχεία και τελικά κατάφεραν να εξιχνιάσουν την απαγωγή-μυστήριο.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο 48χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση, διαμένει μόνιμα στη Νέα Ιωνία και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι του. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας, όμως λόγω οικονομικών δυσχεριών αναγκάστηκε να την κλείσει και να εργαστεί ως υπάλληλος σε άλλη μεταφορική εταιρεία, της οποίας ο ιδιοκτήτης είναι στενός φίλος του πατέρα της 27χρονης. Ο πατέρας πήγαινε συχνά στην εταιρεία και συζητούσε με το φίλο του, με αποτέλεσμα ο 48χρονος υπάλληλος να ακούει τις συνομιλίες, μεταξύ άλλων εκείνες που αφορούσαν στον κουνιάδο του πατέρα της 27χρονης, το γνωστό εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργο Καϋμενάκη.
Ο 53χρονος ομογενής, φίλος του 48χρονου, με καταγωγή από το Καζακστάν διατηρεί μπαρ στο Μενίδι, στο οποίο ωστόσο θαμώνας ήταν ο Αλβανός. Οι δυο τους έκαναν πολλή παρέα και συχνά μοιράζονταν τις σκέψεις τους για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.
Οι τρεις τους, με τις πληροφορίες που συνέλεγε ο 48χρονος από τον πατέρα της 27χρονης, σχεδίαζαν την απαγωγή της για περισσότερους από έξι μήνες, ενώ φρόντισαν να συλλέξουν αρκετές πληροφορίες και μέσω του Facebook, μαθαίνοντας πού δουλεύει και πού συχνάζει η 27χρονη, ξεκινώντας παράλληλα να την παρακολουθούν.
Η απαγωγή της 27χρονης έγινε στις 31 Οκτωβρίου, στις 22.00, έξω από το σπίτι της στην Κυψέλη.
Πώς ξετύλιξε το κουβάρι της απαγωγής η ΕΛ.ΑΣ
Το πρωί της Κυριακής, στις 9 Νοεμβρίου, οι απαγωγείς άφησαν ελεύθερη την 27χρονη στην Άνω Κυψέλη, αφού είχαν λάβει 82.500 ευρώ για λύτρα. Στις 8 Νοεμβρίου, όταν και οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα για να τους παραδώσει τα λύτρα, ενεργοποιήθηκαν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είδαν ότι το τηλέφωνο εκπέμπει από τη Λούτσα. Πηγαίνοντας στο σημείο, πόρτα-πόρτα κατάφεραν να φτάσουν στο σπίτι που ανήκει στην πεθερά του 48χρονου, το οποίο σπίτι ήταν και το κρησφύγετο των δραστών τις δέκα συνολικά ημέρες της απαγωγής. Ο Αλβανός ήταν εκείνος που εκτελούσε χρέη… τσιλιαδόρου στο κρησφύγετο.
Επιπλέον, οι άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν να συγκεντρώσουν υλικό από 100 κάμερες και έτσι να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες.
Το γενετικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα ρούχα της 27χρονης ταυτοποιήθηκε με εκείνο του 48χρονου Έλληνα, ο οποίος υπέπεσε σε ακόμη ένα… σφάλμα: Χρησιμοποίησε δύο κινητά τηλέφωνα για να επικοινωνήσει με την οικογένειά της, εκ των οποίων το ένα ήταν καρτοκινητό (τα λεγόμενα «πακιστανικά»), ενώ το άλλο ήταν ένα εταιρικό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο 48χρονος το 2012 στην εταιρεία που διατηρούσε.
Σημαντικά τους βοήθησε το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της ομηρίας της, η 27χρονη είχε ζητήσει από τους απαγωγείς να της αγοράσουν ρούχα από ένα συγκεκριμένο κατάστημα, όπως και γλυκό από ένα συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο.
Η 27χρονη οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στη ΓΑΔΑ, όπου και αναγνώρισε τον έναν από τους δύο δράστες, από τη φωνή του του και το σωματότυπό του.
Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν κατασχεθεί ο φάκελος με τα 82.500 ευρώ, τα οποία ήταν προσημειωμένα, ένα πιστόλι, σφαίρες, καθώς και δύο μηχανές οι οποίες άνηκαν στον αδελφό του 48χρονου και με τη μία μετέφεραν την 27χρονη στο σημείο όπου την απελευθέρωσαν.
Οι δράστες έχουν ομολογήσει την ενοχή τους και υποστήριξαν ότι το έκαναν γιατί ειχαν οικονομικά προβλήματα.
Τα σχόλια είναι κλειστά.