Ειδησεογραφικό site

Στα «μαχαίρια» ο Γιάννης Μπουτάρης με τον Φούχτελ

Ο Γιάννης Μπουτάρης κατηγορεί τον Φούχτελ «για λεόντειο και αποικιοκρατική συμπεριφορά» αλλά και για αθέτηση των υποσχέσεων που είχε δώσει. Σύμφωνα με το Βήμα, έστειλε επιστολή στον Κρίστιαν Σραμ, πρόεδρο των Γερμανών δημάρχων, με την οποία του εξηγούσε «τι ακριβώς δεν κάνει ο κ. Φούχτελ στην Αθήνα, καταγγέλλοντάς τον παράλληλα ότι κουβαλά στην Ελλάδα φίλους του, δημάρχους ή ακόμη και τοπικούς βουλευτές από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη (σ.σ.: εκλογική περιφέρεια του κ. Φούχτελ) μετατρέποντας την Ελλάδα, από τη Θάσο ως την Κρήτη, σε επέκταση της εκλογικής του περιφέρειας».

Ο Γιάννης Μπουτάρης φέρεται πάντως να τα χει πει και κατάμουτρα στον κ. Φούχτελ: «Αρκετά πια, δεν μπορείς να λειτουργείς με αυτόν τον τρόπο» φέρεται να του είπε σύμφωνα με την εφημερίδα, με οργίλο ύφος και σηκώθηκε και έφυγε από το γερμανικό προξενείο, όπου έγινε η τελευταία τους συνάντηση.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο κ. Μπουτάρης αντελήφθη ότι ο κ. Φούχτελ, εκτός από το να κουβαλά συνεχώς στη συμπρωτεύουσα Γερμανούς πολιτικούς (αλλά μόνο από την εκλογική του περιφέρεια), συναντούσε δημάρχους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τους υποδείκνυε τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Επιπλέον όταν του ζήτησε να καλύπτεται από τον όχι ευκαταφρόνητο προϋπολογισμό της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας ένα μέρος των εξόδων παραμονής Ελλήνων δημάρχων στη Γερμανία για να εκπαιδευτούν επί τόπου αυτός τον αγνόησε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.