Ειδησεογραφικό site

Σταθάκης: Δεν είναι στο πρόγραμμά μας η μονομερής διαγραφή του χρέους

«Θα διαπραγματευτούμε το Μνημόνιο χωρίς να είναι στο πρόγραμμά μας η μονογραφής διαγραφή του χρέους» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν προεκλογικά κι όχι μετεκλογικά.

«Μονομερής διαγραφή του χρέους δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε ο κ. Σταθάκης, ενώ σε αντίθεση με την τοποθέτηση του κ. Τόλιου για μη εξυπηρέτηση του χρέους ανέφερε: «Θα διαπραγματευτούμε το Μνημόνιο με άλλους όρους. Η δανειακή σύμβαση θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης καθώς η παρούσα είναι μη βιώσιμη και μη εφαρμόσιμη. Θα βρούμε μια λύση βιώσιμη για την Ελλάδα και συμφέρουσα για τους δανειστές».

Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος στις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συντεταγμένο κόμμα και έχει σαφείς θέσεις, ιδιαίτερα απέναντι στην προοπτική να γίνει κόμμα εξουσίας.

Σχετικά με τις ενδεχόμενες συνεργασίες ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «Οι συνεργασίες που θα κάνει
ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν προεκλογικά. Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη γίνονται πολύ σημαντικά βήματα. Αυτό θα μας εξασφαλίσει πλειοψηφική δύναμη και πιθανότατα αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να απευθύνει πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ, απάντησε ότι έχει ανοίξει ένας τέτοιος διάλογος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.