Ειδησεογραφικό site

ΣΕΤΕ: Το «Come back» της Ελλάδας στον τουρισμό-Αναμένονται έσοδα 2 δισ και 50.000 θέσεις εργασίας

Για επιστροφή («come back») της Ελλάδας στον τουρισμό έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Ανδρεάδης προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι πλησιάζουν «καλές εποχές» και αυτό επιβεβαιώνεται και από τις προβλέψεις των αεροπορικών πτήσεων.

Ανέφερε ότι τα στοιχεία μιλούν για 750 χιλιάδες επισκέπτες στην Αθήνα και περίπου τρεισήμισι εκατομμύρια συνολικά, ενώ για τις διαφορές τιμών μεταξύ ξένων και ελλήνων τουριστών δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το διαδίκτυο δεν κάνει διακρίσεις.»

Είπε ότι από τον τουρισμό θα προκύψουν έσοδα 2 δισεκ. ευρώ και 40 με 50 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας κυρίως στην Αθήνα.

«Είμαστε τρία χρόνια μπροστά από το στόχο, ανέφερε χαρακτηριστικά» ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Τόνισε ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις προσθέτοντας ότι στο Λεκανοπέδιο τα ξενοδοχεία χρειάζονται ανακαινίσεις.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό διευκρίνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει 16.000 χιλιόμετρα ακτών που μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο κλάδος δεν θέλει να ακολουθηθεί το «ισπανικό μοντέλο» αξιοποίησης των ακτών.

Κεφαλογιάννη: Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε για να μείνει

Την εκτίμηση ότι «ο ελληνικός τουρισμός επιστρέφει δυναμικά για να μείνει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη» εξέφρασε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σχολιάζοντας την αύξηση των τουριστικών εισροών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και αναφερόμενη στο 2014 η κυρία Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι η φετινή χρονιά «έχει ξεκινήσει με παρά πολύ καλές προϋποθέσεις… πρόκειται για νέα χρόνια ρεκόρ» και πρόσθεσε: «Το 2013 είχαμε 15% αύξηση, τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εσόδων, σε σχέση με το 2012».

Υπογράμμισε τέλος πως ειδικά η πρωτεύουσα έχει τεράστιες προοπτικές με τον πολιτιστικό πλούτο της και τις δυνατότητες συνεδριακού τουρισμού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.