Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: 550.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2018-Υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας ο Τσίπρας

Μέχρι το 2018 θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας, είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «κλείνει μια δύσκολη περίοδος μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού και ανοίγει ο καινούργιος δρόμος της ελπίδας, για τη νέα Ελλάδα. Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν υπάρχει πίσω».

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έγιναν και αδικίες, κάποιες από αυτές ήταν «αναπόφευκτες» είπε, «αλλά τη μεγάλη καταστροφή την αποτρέψαμε,» σημείωσε και δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των αδικιών.

«Νέο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει, δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ. «Τώρα κλείνει η περίοδος των μνημονίων, των θυσιών και της ανεργίας» είπε.

«Φέτος θα έχουμε για πρώτη φορά ανάπτυξη και μέχρι το 2018 θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας και θα έχει υποχωρήσει 10 μονάδες η ανεργία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Την Τρίτη θα παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει πλήρως το βιοτικό επίπεδο, που είχε πριν από την κρίση, αλλά όχι με δανεικά, με ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και είπε ότι ήρθε η ώρα να επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Ανακοίνωσε, ακόμα, πως σύντομα θα λειτουργήσει το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Επιτέθηκε με δριμύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ως «υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας», επειδή καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν για να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εθνικές εκλογές. Ο λαός είναι πληγωμένος, αλλά ώριμος και θα δώσει την απάντηση που πρέπει στα «σενάρια ανωμαλίας» που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο μέσα στην κρίση έχει λόγο ύπαρξης και δεν ξέρει τι θέλει και τι λέει.

Πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε» τον ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσει πίσω τη χώρα. Παρατήρησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε σε όλα όσα είχε πει, λέγοντας πως «ποτέ άλλοτε ένα κόμμα στην Ελλάδα δεν έχει διαψευστεί σε τόσα πολλά».

Ο κ. Σαμαράς απάντησε και στην κριτική που του άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του στο Σκοπιανό όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών και σχολίασε πως «θυμήθηκαν την ανυποχώρητη στάση μου αυτοί που στελέχη τους αποκαλούν τα Σκόπια “Μακεδονία”».

Τα σχόλια είναι κλειστά.