Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Πολιτική συμφωνία για την επόμενη μέρα εντός του Δεκεμβρίου

Η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για να κλείσει η πολιτική συμφωνία για την «επόμενη μέρα» μέσα στον Δεκέμβριο τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε άρθρο του στο «Εθνος της Κυριακής».

Ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «σκληρή και συνολική» την διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενώ στέλνει μήνυμα προς τους δανειστές ότι η Ελλάδα «έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα σε ελάχιστο χρόνο» και «κανείς δεν μπορεί να μας μέμφεται ότι, τάχα, “δεν κάνουμε αρκετά”». Διαβεβαιώνει πάντως ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τηρεί τους δημοσιονομικούς στόχους και θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το πιο σημαντικό για την «επόμενη μέρα» είναι η πολιτική σταθερότητα. «Πρέπει να τελειώνουμε με την πολιτική αστάθεια, οριστικά, εκλέγοντας Πρόεδρο Δημοκρατίας, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Γιατί αν δεν βγάλουμε Πρόεδρο αυτό θα σημάνει πολιτική αστάθεια και παρατεταμένη ακυβερνησία. Και τελικά, αναγκαστική επιστροφή στα μνημόνια από πολύ χειρότερες θέσεις. Κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για τη χώρα» επισημαίνει ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για πολιτική συνεννόηση, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η χώρα και όχι για να «διευκολυνθούν» όσοι την αποσταθεροποιούν, αφήνοντας αιχμές κατά της αντιπολίτευσης. «Η αντιπολίτευση μπορεί να έχει όποια αντίρρηση θέλει για την πολιτική μας. Δικαίωμά τους. Κανείς δεν τους ζητά να αλλάξουν άποψη σε ο,τιδήποτε. Αλλά δεν μπορούν να σέρνουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή, οδηγώντας σε αστάθεια τώρα που πάμε να βγούμε από την κρίση οριστικά» υπογραμμίζει και προσθέτει: «Αν θέλουν να συνεννοηθούμε πώς θα βγάλουμε όλοι μαζί Πρόεδρο τότε η εθνική συνεννόηση είναι εφικτή και εγώ τη θέλω πρώτος. Αν επιμένουν να σέρνουν τη χώρα σε εκλογές, σε τι ακριβώς να “συνεννοηθούμε”; Στο πως θα τα τινάξουν όλα στον αέρα;».

Σχετικά άρθρα

Τέλος, ο κ. Σαμαράς θέτει το δίλημμα ή μένουμε στον δρόμο της εξυγίανσης και τηρούμε τους στόχους ή ανατρέπουμε τις μεταρρυθμίσεις και επιστρέφουμε στα ελλείμματα. «Θα μείνει η Ελλάδα στον δρόμο της εξυγίανσης, τηρώντας τους δημοσιονομικούς στόχους και συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις; Ή θα επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων και στην ανατροπή των μεταρρυθμίσεων; Αυτό είναι το μόνο εμπόδιο πια για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση», σημειώνει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.