Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Ο Τσίπρας είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στη χώρα-Ομιλία απόψε στο Σύνταγμα

Με ομιλία στο Σύνταγμα στις 19:00, κλείνει την προεκλογική εκστρατεία ο Αντώνης Σαμαράς.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, προκειμένου να μεταδοθεί η εικόνα δυναμικής της ΝΔ. Στη συγκέντρωση αναμένεται να παραβρεθούν όλοι οι βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, σε μια ένδειξη ενότητας εν όψει της μάχης της Κυριακής.

Τα στελέχη της Συγγρού επιθυμούν η συγκέντρωση στο Σύνταγμα να είναι μια «απάντηση» στην ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ χθες στην Ομόνοια.

Χθες από τα Ιωάννινα ο κ. Σαμαράς, πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον κ. Αλέξη Τσίπρα, κλιμακώνοντας την προεκλογική αντιπαράθεση.

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα. Είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί. Αυτό το ατύχημα πρέπει να το εμποδίσουμε όλοι την Κυριακή» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και έδωσε δραματικούς τόνους στην επερχόμενη αναμέτρηση.

«Συμπατριώτισσες – συμπατριώτες» τόνισε ο κ. Σαμαράς, «βρισκόμαστε μόλις δύο μέρες πριν από τις εκλογές και θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος: κανείς δεν μπορεί να δηλώνει ανυποψίαστος για το τι μπορεί να συμβεί. Ο κ. Τσιπρας, ενεργώντας ανεύθυνα και επικίνδυνα, ανακήρυξε τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, πάση θυσία!».

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Αντιμετώπισα την πρωτοφανή αυτή καιροσκοπική αθλιότητα του κ. Τσίπρα με την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα που απαιτούν το αξίωμα του πρωθυπουργού και το συμφέρον της χώρας. Δεν επέτρεψα -σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα- σε κανέναν, ούτε μέσα στη χώρα ούτε απ’ έξω, να αμφισβητήσει την πολιτική σταθερότητα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, να προχωρήσει με τόλμη μπροστά».

Απευθύνθηκε προσωπικά στους ψηφοφόρους: «Ξέρω ότι, παρά τις πικρίες και τις στενοχώριες που έχετε, στο βάθος της ψυχής σας γνωρίζετε πως έδωσα και δίνω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, για να ορθοποδήσει οριστικά η πατρίδα μας. Να μην ξαναγυρίσει ποτέ στον εφιάλτη που ζήσαμε! Ξέρω πως αυτόν τον αγώνα τον αναγνωρίζετε όλοι.  Και σας χρωστάω γι’ αυτό! Όπως και ότι όλοι βλέπετε πως βήμα-βήμα πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Και δεν πάνε χαμένες οι θυσίες σας. Ξέρω, ακόμα, πως μέσα σας καταλαβαίνετε πως δεν είχαμε άλλο δρόμο να βαδίσουμε, παρά μόνο αυτόν: τη δύσκολη ανηφοριά! Μακάρι να μπορούσα να σας οδηγήσω από ευκολότερους δρόμους! Ποιος δεν θα το ήθελε! Όμως δεν υπήρχε άλλη επιλογή και το ξέρετε».

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός είπε ότι «τώρα φθάσαμε φτάσαμε ένα βήμα πριν από την κορυφή και, όσο εύκολο είναι τώρα να φτάσουμε εκεί, στην κορυφή, άλλο τόσο εύκολο είναι να ξανακυλήσουμε πίσω στον πάτο που ξεκινήσαμε».

Έκανε μάλιστα έκκληση: «Γι’ αυτό και σας χρειάζομαι δίπλα μου, όσο ποτέ. Σταθείτε δίπλα μου με δύναμη και αποφασιστικότητα. Το ξεκάθαρο μήνυμα πρέπει να το δώσετε στις κάλπες αυτής της Κυριακής.  Δεν γυρίζουμε πίσω! Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω!».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι κανείς δεν πρέπει να αδιαφορήσει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Επανήλθε όμως στον κ. Τσίπρα με ένα δριμύ κατηγορητήριο: «Εδώ που φτάσαμε, με τον κ. Τσίπρα δεν έχω τίποτε να πω! Ποτέ στη ζωή μου δεν άκουσα τόσα ψέματα μαζεμένα, τόσες συκοφαντίες, τόσες ύβρεις, τόσες ασυναρτησίες, τόση ανευθυνότητα, τόση υποκρισία. Δεν με ενδιαφέρει το παραλήρημά του. Αλλά οι θυσίες ενός ολόκληρου λαού, δεν θα αφήσω να πάνε στράφι! Δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε μια πρόταση. Επαναλαμβάνει συνέχεια, ότι θα «σκίσει τα μνημόνια» κι ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ». Πότε-πότε τους ξεφεύγει ότι θα κάνουν «αναγκαστικό δανεισμό»! Ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, κοιμάται και ξυπνάει, με το όνειρο να προκαλέσει πρόωρες εκλογές! Αλλά η χώρα δεν είναι φοιτητική συνέλευση παλαιάς εποχής. Δεν είναι μαθητικό «δεκαπενταμελές». Η χώρα έχει ανάγκη από οικονομική δραστηριότητα. Και οι πρόωρες εκλογές σήμερα θα παρέλυαν την οικονομική δραστηριότητα».

«Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα, για να έρθουν τουρίστες φέτος το καλοκαίρι, για να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες, για να έρθουν επενδύσεις στην οικονομία. Το «παιγνιδάκι» των πρόωρων εκλογών όλα αυτά θα τα τίναζε στον αέρα!Αποσταθεροποιεί τη χώρα! Θα καταρρεύσουν τα πάντα, πριν προλάβουν να τα γκρεμίσουν εκείνοι! Μόνο να καταγγέλλουν ξέρουν, να υπονομεύουν και να αποσταθεροποιούν» προσέθεσε, εν κατακλείδι, ο πρωθυπουργός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.