Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Βγαίνουμε συντεταγμένα από την κρίση

«Σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και από τα μνημόνια» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε εκδήλωση στο ΣΕΦ για τα 40 χρόνια της ΟΝΝΕΔ παρουσία και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΕΚΠΑ, χαρακτηρίζοντας «θρασίμια» όσους φοιτητές προκαλούν επεισόδια στα πανεπιστήμια.

«Βγαίνουμε όχι για να γυρίσουμε πίσω αλλά για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης και να μην επιτρέψουμε ποτέ να ξανακυλήσει η χώρα στα ελλείμματα και στα χρέη. Βγαίνουμε συντεταγμένα και τίποτε δεν θα μας εμποδίσει και δεν θα αλλάξουμε τον βηματισμό μας, βγαίνουμε με ευημερία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε στην ομιλία του ότι «βάζουμε πρώτα την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, και αναπτύσσουμε ανακλαστικά εξωστρέφειας». Η Ελλάδα σημαίνει ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, αυτά είναι τα ιδανικά μας, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χαρακτηρίζοντας εκείνους που προκαλούν τα επεισόδια «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων».

Συνέχισε λέγοντας πως πρόκειται για μικρές ομάδες που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια αλλά, όπως είπε, «δεν θα τους περάσει».

«Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε» υπογράμμισε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός σχολιάζοντας πως πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που να μην φρουρείται.

«Αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας. Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα» είπε.

Ο κ. Σαμαράς συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο επεσήμανε πως πρόκειται για αδιανόητες καταστάσεις που κρατάνε τη χώρα πίσω και τόνισε την ανάγκη να γίνουν αλλαγές.

«Και τα αλλάζουμε με κόπο γιατί απέναντί μας έχουμε συνασπισμένες τις δυνάμεις του χθες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και θέλουν να ματαιώσουν κάθε δυναμική μεταρρύθμιση» σημείωσε.

Ακόμη είπε πως πρώτη η ΟΝΝΕΔ είχε ζητήσει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ότι πρόταση της ΟΝΝΕΔ είναι η συνταγματική μεταρρύθμιση που τώρα προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τη δημιουργία μη κρατικών ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Πρόταση της ΟΝΝΕΔ είναι ο εκσυγχρονισμός των Πανεπιστημίων και η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας» δήλωσε.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ λέγοντας: «Σαράντα χρόνια αγώνες και νίκες και προσφορά στον τόπο. Με αισθήματα συγκίνησης βρίσκομαι εδώ γιατί από την ΟΝΝΕΔ, ξεκίνησα κι εγώ όπως κι ο Κώστας και πολλοί άλλοι».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η επικράτηση της Αριστεράς στα πανεπιστήμια τελείωσε. Η ΟΝΝΕΔ κέρδισε τα πανεπιστήμια με την δράση της και τους αγώνες της. Η ΔΑΠ παραμένει πάντα πρώτη δύναμη και η ΟΝΝΕΔ στην πρωτοπορία.

«Είσαστε η αδιάψευστη απόδειξη για μία κοινωνία που δεν θα ζει με δανεικά και με ψευδαισθήσεις μίας κάλπικης ευημερίας, για μία οικονομία που θα αναπτύσσεται και θα δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Παντού αλλού στον κόσμο οι ιδέες της ΔΑΠ κυριαρχούν, ήλθε η ώρα οι ίδιες ιδέες να κυριαρχήσουν στον τόπο μας και να δώσουν τον δυναμισμό που θέλουν οι Έλληνες», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.