Ειδησεογραφικό site

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ

Στις 11:30 το πρωί συνεδριάζουν μαζί η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, στα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί θα τεθεί το ζήτημα της ήττας στις ευρωεκλογές αλλά και το εάν θα γίνει δεκτή ή όχι η παραίτηση του κ. Φώτη Κουβέλη.

Η αντιπαράθεση τις τελευταίες ημέρες έχει κορυφωθεί ενώ ο κ. Κουβέλης υποστήριξε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (Real FM), πως αν τα όργανα του κόμματος θεωρούν ότι έχει όλες τις ευθύνες να κάνουν δεκτή την παραίτησή του.

Αναφερόμενος στα πυρά που έχει δεχθεί τόσο από μέλη της ΔΗΜΑΡ όσο και από πρόσωπα εκτός του κόμματος, δήλωσε ότι «πολλές φορές τα φίλια πυρά είναι πολύ πιο έντονα από αυτά που έρχονται εκτός του κόμματος. Εάν τα όργανα του κόμματος, εάν η κεντρική επιτροπή θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, ας αποδεχθούν την παραίτησή μου. Θα πρέπει να συνεδριάσει και το συνέδριο, τα μέλη του κόμματος και να αποφασίσουν».

Επίσης σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και τη φημολογία ότι μπορεί να προταθεί για τη συγκεκριμένη θέση, υποστήριξε ότι η παραίτησή του δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με αυτές τις φήμες.

Οι αντιδράσεις στελεχών

Όμως οι εντάσεις και οι διαφωνίες στελεχών συνεχίστηκαν με ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρεμβάσεις.

Ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπ. Λυκούδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, είπε πως ο κ. Κουβέλης δεν έχει παραιτηθεί αλλά έχει υποβάλει την παραίτησή του στην Κεντρική Επιτροπή, και σημείωσε πως η ΔΗΜΑΡ βάδιζε προς τις εκλογές χωρίς σχέδιο και στίγμα, με αποτέλεσμα τη συντριβή της. Επίσης, επανέλαβε ότι επιβάλλεται αλλαγή πολιτικής και συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στις διεργασίες της κεντροαριστεράς.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται για τέχνασμα του Φ. Κουβέλη και πρόσθεσε ότι «πρέπει ο Φώτης Κουβέλης να γίνει ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς. Γύρω από το όνομά του να μαζευτούν όλοι. Ή να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Λάθος χαρακτήρισε την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση, ο βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου, ενώ υποστήριξε ότι είναι θέμα σοβαρότητας να παραιτηθεί ο Φ. Κουβέλης αφού το ανακοίνωσε.

Εν τω μεταξύ αργά το βράδυ ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός με δήλωσή του υποστηρίζει ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του τις τελευταίες μέρες που του χρεώνουν την παραίτηση του κ. Κουβέλη.

«Από το βράδυ των εκλογών της Κυριακής 25 Μαΐου μέχρι και σήμερα, ποτέ και πουθενά δεν ζήτησα την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη. Μίλησα για ανάληψη από τον πρόεδρο της ευθύνης για τις πολιτικές επιλογές που έριξαν τη ΔΗΜΑΡ του 6% στα βράχια του 1,2%. Το θέμα δεν είναι αλλαγή ηγεσίας, αλλά αλλαγή πολιτικής. Είναι χρέος μας τώρα να συμβάλλουμε χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ηγεμονισμούς στη συγκρότηση της κεντροαριστεράς», σημειώνει ο κ. Ψαριανός και δηλώνει αδιάφορος στα όσα ακούγονται περί διαδοχής στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ και πιθανής υπουργοποίησής του.

Από την πλευρά του το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Θόδωρος Μαργαρίτης, ζήτησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να πέσουν οι τόνοι ώστε να γίνει μια ενωτική συζήτηση για την ανασύνταξη των δυνάμεων της Δημοκρατικής Αριστεράς και σοβαρή αυτοκριτική για τα σφάλματα που έγιναν, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται η χώρα μια κεντροαριστερά.

«Επομένως η συζήτηση στον χώρο της κεντροαριστεράς πρέπει να γίνει και με την Ελιά και με το Ποτάμι και με κινήσεις πολιτών και με ανένταχτους» είπε και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για το «εάν η κεντροαριστερά που ονειρευόμαστε είναι μόνιμος συνεργαζόμενος φορέας με τη Νέα Δημοκρατία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.