Ειδησεογραφικό site

Σάρωσε πόλεις και χωριά η κακοκαιρία – Προβλήματα σε Αττική, Ρόδο, Αίγινα, Έβρο

Για μια ακόμη φορά μια δυνατή βροχή ήταν αρκετή για να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους δρόμους της Αττικής. Στο Περιστέρι στην οδό Θηβών ένα ολόκληρο κομμάτι του οδοστρώματος έπαθε καθίζηση. Για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία χρειάστηκε να ρίξει ο δήμος χαλίκια στο οδόστρωμα λύση προσωρινή βέβαια.

Ένα δέντρο μάλιστα έπεσε πολύ κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Την ίδια στιγμή η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία με τους οδηγούς να μένουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους για πολλές ώρες.

Αίγινα

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η ισχυρή βροχόπτωση και σε πολλές περιοχές της Αίγινας, καθώς παρουσιάστηκαν κατολισθήσεις λόγω του μεγάλου όγκου του νερού που κατέβαινε από το βουνό.

Δύσκολη ήταν και η οδήγηση ιδιαίτερα στη διασταύρωση της παραλιακής, όπου τα νερά βρίσκονταν ήδη πάνω από τα 30 εκατοστά, ενώ πολλοί δρόμοι της πόλης έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους.

Ρόδος

Μεγάλες καταστροφές έγιναν και στη Ρόδο, από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή, στις 2 τη νύχτα. Προκάλεσε καταστροφές σε ακτίνα 500 μέτρων και το επίκεντρό του εστιάζεται στο σημείο της Ρόδου Λίνδου, στην διασταύρωση προς το Ασκληπιό.

Έβρος

Την ίδια ώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται ο Έβρος. ​Εντολή για εκκένωση του Ορμενίου έδωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, το πρωί της Παρασκευής, καθώς η κατάσταση στην περιοχή έχει βγει εκτός ελέγχου και κρίνεται πλέον ως επικίνδυνη.

Οι κάτοικοι του χωριού, ανήσυχοι πήραν κάποια πράγματα και απομακρύνθηκαν, ενώ ήδη τα πρώτα νερά μπήκαν στον κάμπο αλλά και σε σπίτια.

Διαβάστε ακόμα από tokarfi.gr:

-Έβρος: Δεύτερο ανάχωμα προστασίας κατασκευάζουν στο Ορμένιο

Εκτός από το Χρηματιστήριο βουλιάζει και ο Πολιτισμός μας – Στις λάσπες «πνίγηκε» ο ναός της Αρτέμιδας

Τα σχόλια είναι κλειστά.