Ειδησεογραφικό site

Ρεν: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας έχουν δεσμευτεί για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Λίγες μόνο ώρες πριν από την πρώτη, από τις τρεις ψηφοφορίες, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατία στη Βουλή και ενώ το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης είναι στραμμένο στην χώρα μας, σε νέες του δηλώσεις ο Όλι Ρεν τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με  «την εκστρατεία φόβου εναντίον πιθανής εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα», ο πρώην Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας «είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.».

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, η Ελλάδα είχε κάποιες δυσκολίες στο παρελθόν, οι οποίες τώρα πάλι  αυξάνονται, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι δεν έχει καμία διάθεση παρέμβασης στην εσωτερική  πολιτική και στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας, σημειώνοντας, όμως, ότι καταλαβαίνει  ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο.  Επίσης, κατανοώ ότι είναι μεγάλο το βάρος του χρέους, θα πρέπει να προχωρήσει λοιπόν σε μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα, κοιτώντας τι θα γίνει και με τα δάνεια που επίσης προχωρούν, όχι αντλώντας αναγκαστικά από κεφάλαια», αναφέρει ο κ. Ρεν.

Η ερώτηση του κ. Παπαδημούλη:

«Κύριε Ρεν αυτές τις μέρες αναπτύσσεται μια κινδυνολογία και μια προπαγάνδα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πιθανότατα επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα σημαίνει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και μια μεγάλη καταστροφή για την ίδια την Ευρωζώνη.
Πώς σχολιάζετε αυτή την εκστρατεία φόβου»;

Τα σχόλια είναι κλειστά.