Ειδησεογραφικό site

Ρεν: Ισχύουν οι δεσμεύσεις για ελάφρυνση του χρέους-H οικονομία της Ελλάδας άρχισε πάλι να αναπτύσσεται

77

Τα χειρότερα έχουν περάσει, η Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει και η οικονομία της Ελλάδας άρχισε πάλι να αναπτύσσεται, υποστηρίζει ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, αποφεύγοντας όμως να αποκλείσει οτιδήποτε για τις προοπτικές του χρέους.

«Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει καμία περαιτέρω βοήθεια και έτσι το θέμα αυτό δεν βρίσκεται στην ατζέντα», επισημαίνει ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, απαντώντας στην ερώτηση εάν η Ελλάδα μπορεί να ορθοποδήσει χωρίς νέα βοήθεια με δεδομένο τον τεράστιο όγκο του χρέους.

«Η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και η Αθήνα κατάφερε μάλιστα να διαθέσει με επιτυχία τα κρατικά της ομόλογα στις αγορές», προσθέτει ο φιλελεύθερος πολιτικός στη συνέντευξή του.

Στην υπενθύμιση του δημοσιογράφου ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης υποσχέθηκαν στην Ελλάδα επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωση των επιτοκίων τους, ο κ. Ρεν επιβεβαιώνει ότι «οι δεσμεύσεις των υπουργών τον Νοέμβριο του 2012 ισχύουν», ωστόσο, όπως λέει, «χρειαζόμαστε κατ’ αρχήν μία νέα αποστολή της τρόικας και μια νέα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους». Τότε θα μπορέσουμε το φθινόπωρο, επ’ αυτής της βάσης, να λάβουμε μια απόφαση, σημειώνει ο ευρωπαίος επίτροπος.

Ερωτηθείς εάν αποκλείει ένα δεύτερο «κούρεμα» του χρέους ο κ. Ρεν επισημαίνει: «Έχω σταματήσει να λέω οτιδήποτε οριστικό όσον αφορά την Ελλάδα. Η βιωσιμότητα του χρέους συνιστά αναμφίβολα ένα πρόβλημα».

Ωστόσο, ο Φιλανδός πολιτικός διευκρινίζει: «Οποιεσδήποτε ανακοινώσεις για το θέμα αυτό… εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον ρυθμό ανάπτυξης που λαμβάνει κανείς ως βάση».

Πηγή: Deutsche Welle

Τα σχόλια είναι κλειστά.