Ειδησεογραφικό site

Ρέντσι: Η ΕΕ σώζει τράπεζες κι αφήνει παιδιά να πνιγούν-14 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι από τη νέα τραγωδία

Τις ελλείψεις στην ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου βλέπει για άλλη μία φορά η Ιταλία να επιβεβαιώνονται, με το νέο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες χωρίς χαρτιά: Η Ευρώπη «σώζει τράπεζες κι αφήνει παιδιά να πεθάνουν» λέει ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Σοκαρισμένες εμφανίζονται και οι Βρυξέλλες, με την αρμόδια επίτροπο Σεσίλια Μάλστρομ να ζητά να τεθεί το θέμα στους «28».

Το πρωί της Τρίτης, ο προσωρινός απολογισμός παραμένει στους τουλάχιστον 14 νεκρούς -ορισμένα ΜΜΕ μιλούν για 17 σορούς- και δεκάδες αγνοούμενους.

Με αφορμή τη νέα τραγωδία, ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο ανέφερε ότι «η Ευρώπη δεν μας βοηθάει». «Υπάρχουν πολλοί νεκροί κοντά στη Λιβύη και τα πλοία μας είναι εκεί για να ανασύρουν νεκρούς και βοηθήσουν τους ζωνταντούς, αλλά η Ευρώπη δεν μας βοηθάει» είπε ο υπουργός.

«O Aλφάνο έχει δίκιο, δεν μπορεί η ΕΕ να σώζει κράτη και τράπεζες και να αφήνει μανάδες να πνίονται με τα παιδιά τους» υπερθεμάτισε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

H επίτροπος της ΕΕ για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλστρομ ανέφερε πως «δυστυχώς όλες οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί δεν απέτρεψαν αυτή τη νέα απώλεια ζωών». Κάλεσε τους «28» να ακολουθήσουν το σχέδιο δράσης της Κομισιόν και επανέλαβε ότι χρειάζεται άνοιγμα «νόμιμων οδών προς την Ευρώπη για να αποφευχθούν αυτές οι καταστροφές».

Τα σχόλια είναι κλειστά.