Ειδησεογραφικό site

Προεκλογικό μήνυμα ενότητας στη ΝΔ-Κοινή εμφάνιση Σαμαρά – Καραμανλή

Αφορμή για να δηλώσουν την ενότητα της παράταξης και να στείλουν μήνυμα συστράτευσης στην κομματική και κοινωνική βάση της ΝΔ, ενόψει της μάχης των ευρωεκλογών, θα αποτελέσει για τους Αντ.Σαμαρά και Κ.Καραμανλή το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σε αντίθεση με το αρνητικό κλίμα μεταξύ του πρώην και του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που κατά τις εκτιμήσεις δημιουργεί πρόβλημα στην εικόνα του κόμματος εν όψει εκλογών, στη ΝΔ θα υπάρξει και αποτυπωμένη στο φακό η εικόνα συστράτευσης του πρώην και του νυν πρωθυπουργού, κάτι που αναμένεται να τονώσει το παραταξιακό φρόνημα, εν μέσω μιας ιδιαίτερα ρευστής πολιτικής κατάστασης.

Η κοινή εμφάνιση των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή θα πραγματοποιηθεί, με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το πρωί της Παρασκευής, στη Φιλοθέη, όπου και στεγάζεται το Ίδρυμα Καραμανλή και βρίσκεται και ο τάφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στην πραγματικότητα, στην τελετή θα βρίσκεται σύσσωμη η ΝΔ, καθώς για πρώτη φορά αποφασίστηκε από το ΔΣ του Ιδρύματος -όπου πρόεδρος είναι ο πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης και αντιπρόεδρος ο Αχιλλέας Καραμανλής-, να μην γίνει η επιμνημόσυνη δέηση σε κλειστό κύκλο, αλλά να ανοίξουν τις πόρτες του Ιδρύματος σε βουλευτές, υπουργούς και κεντρικούς παράγοντες της ΝΔ.

«Το πνεύμα του Καραμανλή θα είναι εκεί» λέει με νόημα στο «Βήμα» έμπειρο καραμανλικό στέλεχος τονίζοντας ότι 40 περίπου χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την έλευση του Καραμανλή στην Ελλάδα, η ΝΔ δίνει μια κρίσιμη μάχη όχι μόνο για την παράταξη, αλλά κυρίως για τη χώρα.

«Από αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Αυτό θα έλεγε και ο Καραμανλής και θα απαιτούσε να είναι όλοι μαζί του» τονίζει και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κοινή εμφάνιση των κ.κ. Σαμαρά και Καραμανλή.

Δύο μέρες νωρίτερα, την Τετάρτη, ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει τις προτάσεις της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση από κοινού με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος χθες μίλησε με θερμά λόγια για τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Αρη Σπηλιωτόπουλο. Την Πέμπτη, ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Πάντως, την έναρξη της προεκλογικής μάχης θα σηματοδοτήσει ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα, Τρίτη, με την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη εν όψει εκλογών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.