Ειδησεογραφικό site

Πούτιν και Ολάντ «σφράγισαν» τη συμμαχία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος: Θα συνεργαστούμε στενά ενάντια στην τρομοκρατία

28

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με την Γαλλία στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν απευθυνόμενος στον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Μόσχα. 

Την ώρα που η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία κλιμακώνεται, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16, οι δύο άντρες συναντήθηκαν απόψε στο Κρεμλίνο και ο Ολάντ τόνισε την ανάγκη για μια ισχυρή συνεργασία ενάντια στην τρομοκρατία, ένα δυνατό αντιτρομοκρατικό μέτωπο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει πολιτική λύση για τη Συρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε στον κ. Πούτιν ότι οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου πρέπει να δημιουργήσουν ένα «μεγάλο συνασπισμό» για να πολεμήσουν το Ισλαμικό κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

«Ο εχθρός μας είναι το Νταές, το Ισλαμικό Κράτος, έχει έδαφος, έναν στρατό και πηγές χρηματοδότησης, γι’ αυτό και εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο συνασπισμό για να χτυπήσουμε αυτούς τους τρομοκράτες», υπογράμμισε ο Ολάντ, σημειώνοντας ότι ταξίδεψε στη Ρωσία για να δει και να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο για το θέμα αυτό.

«Είμαι στη Μόσχα μαζί σας για να δούμε το πώς μπορούμε να δράσουμε από κοινού και να συνεργαστούμε προκειμένου να χτυπήσουμε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και να βρούμε μια λύση για την ειρήνη», πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τον Πούτιν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.