Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας τάσσεται αναδρομικά υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης Παπανδρέου του 2011

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του κ. Τσίπρα εξαπέλυσε την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την «αναδρομική» τοποθέτηση του πρόεδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ευρω-ντιμπέιτ υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης Παπανδρέου του 2011, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έδωσε τη θέση της το Νοέμβριο του 2011 στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λ. Παπαδήμο με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Παπανδρέου, μια πρωτοβουλία συνεργασίας που ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2011».

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη πρόκειται για μια πολιτική μεταφόρφωση του Αλέξη Τσίπρα για την οποία σημειώνει ότι είναι «συνώνυμο της πολιτικής απάτης» καθώς όπως υπενθυμίζει τότε:

– Ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε «Πινοσέτ» τον Γ. Παπανδρέου στη Βουλή στις 10 Ιουνίου 2011.

– Ο κ. Τσίπρας οργάνωσε στις 28 Οκτωβρίου 2011 τα επεισόδια σε βάρος των εκπροσώπων της Κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης και το κούρεμα του χρέους.

– Ο κ. Τσίπρας απέρριψε ως φτηνό αντιδημοκρατικό τέχνασμα το δημοψήφισμα που εξήγγειλε στις 31 Οκτωβρίου 2011 ο κ. Παπανδρέου.

– Ο κ. Τσίπρας «επιβράβευσε» και στέγασε στο ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν την κυβέρνηση Παπανδρέου ή κρίσιμα νομοσχέδια της με στόχο να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία .

Οξύνοντας, δε, ακόμη περισσότερο τους τόνους το ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή στάσης του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο για «απύθμενο πολιτικό θράσος» αν δεν είναι «ο απόλυτος πολιτικός παραλογισμός» καταλήγοντας ότι «οι Eλληνες πολίτες δεν έχουν πάθει αμνησία και δεν τρώνε κουτόχορτο».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.