Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Έρχεται ρύθμιση για τη συνταξιοδοτική κάλυψη των σχολικών φυλάκων

Ρύθμιση για τη συνταξιοδοτική κάλυψη των σχολικών φυλάκων, προαναγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας έχει δεσμευθεί πως θα καταθέσει τη Δευτέρα τη ρύθμιση στη Βουλή, ως τροπολογία.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο πρότεινε να κατατεθεί άμεσα η ρύθμιση για την αναγνώριση ως συντάξιμων των ετών που εργάσθηκαν οι σχολικοί φυλακές χωρίς συνταξιοδοτική κάλυψη.

Με αυτή τη ρύθμιση, την οποία το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε διά του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου- θα αναγνωριστούν ως συντάξιμα μέχρι πρόσθετα 5 έτη υπηρεσίας, οπότε πολλοί σχολικοί φυλακές που έχουν απολυθεί θα πάρουν τάχιστα την σύνταξή τους.

Ο κ. Ρήγας πρότεινε επίσης:

α. Να διατηρηθεί η υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων και διακηρύξεων των πάσης φύσεως διαγωνισμών για έργα προμήθειας και υπηρεσίες όλων των φορέων του Δημοσίου στον Περιφερειακό Τύπο. Η προτεινόμενη κατάργηση πλήττει τον κανόνα της δημοσιότητας, την αρχή της πλήρους διαφάνειας, και την βιωσιμότητα του Περιφερειακού Επαρχιακού Τύπου.

β. Για τον υπολογισμό των χορηγούμενων εφάπαξ από τους λογαριασμούς των μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, κλάδου ΤΕΑΠΑΣΑ (αστυνομικοί, πυροσβέστες) και ΤΑΛΣ (λιμενικοί) να ενσωματώνεται ρήτρα διασφάλισης του αξιόμαχου αυτών των Σωμάτων. Ο προσδιορισμός της (ρήτρας του αξιόμαχου) να γίνεται με κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού (Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Ναυτιλίας).

Τα σχόλια είναι κλειστά.