Ειδησεογραφικό site

Ο Τζιτζικώστας εξηγεί: Δεν παραιτούμαι γιατί…

46

Είμαι ξεκάθαρος στο ότι δεν παραιτούμαι από την θέση μου στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επανέλαβε το βράδυ της Δευτέρας ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, απαντώντας στην πρόκληση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Κανένας μας δεν ζήτησε από τον Μεϊμαράκη να παραιτηθεί γιατί εκμεταλεύεται τη θέση του, αλλά για να αναλάβει την ευθύνη για το φιάσκο των εκλογών, επισήμανε ο κύριος Τζιτζικώστας και τόνισε κατηγορηματικά πως η «συζήτηση είναι προσχηματική». «Η θέση του περιφερειάρχη είναι εκλεγμένη, δεν είναι διορισμένη, εκτός αν συζητούμε να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους θέσεις και οι άλλοι υποψήφιοι, πρόσθεσε.

Ο κύριος Τζιτζικώστας μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι «κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι οργή και αγανάκτηση έχουν προκαλέσει με το φιάσκο των εκλογών στη βάση. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την Κυριακή», είπε.

Σχολιάζοντας τις φήμες που υποστηρίζουν ότι κατά την ααυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο κύριος Μεϊμαράκης θα υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του μεταβατικού προέδρου και θα ορίσει νέο πρόεδρο τον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας σχολίασε πως υπάρχουν ιστορικά στελέχη πιο ικανά και έμπειρα που θα έφερναν καλύτερα εις πέρας έναν τέτοιο ρόλο, αλλά «δεν θα τα χαλάσουμε στο πρόσωπο».

Ο κύριος Τζιτζικώστας ανφέρθηκε τέλος στο «παράδοξο» οι ίδιοι άνθρωποι που απέτυχαν να φέρουν εις πέρας το έργο τους την Κυριακή, τα μέλη της ΚΕΦΕ δηλαδή, να αναλαμβάνουν εκ νέου την διαδικασία, εξήγησε πως «λόγω καταστατικού δεν μπορούν να αλλάξουν και δεν μπορεί άλλο όργανο να κάνει εκλογές». «Προτεραιότητα είναι να γίνουν οι εκλογές αύριο, οι εκλογές πρέπει να γίνουν το πολύ σε δυο Κυριακές», επισήμανε κατηγορηματικά ο υποψήφιος πρόεδρος.

«Μόνος μου αντίπαλος είναι ο Τσίπρας, δεν πρόκειται να ρίξω νερό στο μύλο όσων νομίζουν ότι θέτοντας θέματα μεταξύ μας κερδίζουν κάτι. Η σημερινή παρουσία Μεϊμαράκη ήταν ιδιαίτερα διχαστική, φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο», σχολίασε για την επίθεση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ κατά όλων, και δήλωσε πως «100% θα πάω σε ντιμπέιτ μαζί του, επιτέλους δέχθηκε». «Έχω δεχτεί το μεγαλύτερο πόλεμο λάσπης από τους συνυποψηφίους μου, αλλά κάνω την μεγαλύτερη προσπάθεια να κρατήσω ενωμένη την παράταξη. Σήμερα ο κύριος Μεϊμαράκης δεν σήκωσε καν το τηλέφωνο».

Τέλος ο κύριος Τζιτζικώστας ενημέρωσε ότι έχει κληθεί στην αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και θα παραστεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.