Ειδησεογραφικό site

Ο Θεοδωράκης φέρνει μήνυμα στον Τσίπρα από τα… ξένα – Ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό

98

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει ζητήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη σειρά συνομιλιών που είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ρώμη, την στιγμή που οι εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο τρέχουν.

Το Ποτάμι έχει ζητήσει επανειλημμένα από την κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία του Eurogroup στη Βουλή ώστε να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή στήριξη και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάτι για το οποίο πάντως δε φαίνεται να είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση. Το Ποτάμι χαρακτήρισε επίσης «μάχη φαντασμάτων» τις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για εταίρους που επεξεργάζονται σενάρια πτώσης μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να τους κατονομάσει διότι «η κοινωνία θέλει λύσεις και όχι μάχες με φαντάσματα», όπως χαρακτηριστικά έγραψε η ανακοίνωση του κόμματος.

Στην πραγματικότητα στο Ποτάμι θεωρούν ότι η φράση αυτή του κ. Τσίπρα απευθυνόταν στην εσωτερική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζει έντονες διαφωνίες για τη συμφωνία του Eurogroup, με πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να ζητούν να μην έρθει η παράταση για ψήφιση στη Βουλή. Στο Ποτάμι πάντως ζητούν από την κυβέρνηση να φέρει άμεσα προς ψήφιση την συμφωνία στη βουλή, ενώ στελέχη όπως ο Σπύρος Λουκούδης διαβεβαίωναν την προηγούμενη εβδομάδα, ότι εάν υπάρξει ψηφοφορία, θα βρεθούν βουλευτές της αντιπολίτευσης που θα την υποστηρίξουν.

Όλα αυτά εντάσσονται στην στρατηγική του κόμματος να αναδειχθεί ως η αυθεντική φιλο-ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη μέσα στη Βουλή, στρατηγική που ο κ. Θεοδωράκης ανέπτυξε στη διάρκεια των συναντήσεών του στην ευρωπαϊκή του περιοδεία στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Οι συναντήσεις με τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες (φωτογραφία με τον Γερμανό αντικαγκελάριο  και επικεφαλής του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ) αλλά και τα μέλη της Ιταλικής κεντροαριστεράς ήρθαν σε μια εποχή που το Ποτάμι επιδιώκει να σφυρηλατήσει συμμαχίες στην Ευρώπη, συμμαχίες που θα αποδειχθούν χρήσιμες, όπως λένε στη Σεβαστουπόλεως, το επόμενο διάστημα.

Αυτή την θα ξεκινήσουν και οι προσυνεδριακές εργασίες του κόμματος, ενόψει του δεύτερου συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Το κόμμα έκλεισε ήδη ένα χρόνο λειτουργίας και την Κυριακή 8 Μαρτίου, όπου και θα πραγματοποιηθεί το πρώτο προσυνέδριο θα αναδειχθεί η ομάδα των στελεχών που θα επεξεργαστεί τη νέα δομή που θα προκύψει μετά τον Ιούνιο.

Στόχος των επιτελών του Ποταμιού είναι η δημιουργία ενός think tank στα πρότυπα αντίστοιχων ευρωπαϊκών, όπου θα απορροφηθεί και η επιτροπή διαλόγου, για να επεξεργάζεται θέσεις και προτάσεις πολιτικής για το κόμμα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει συγκαλέσει για το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στη Βουλή, για να ενημερώσει τους βουλευτές αλλά και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για το αντικείμενο των συζητήσεών του στην Ευρώπη αλλά και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.