Ειδησεογραφικό site

Ο Καμμένος αναβαθμίζει τη Ραχήλ σε αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ


Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στους Ανεξάρτητους Ελληνες μετά την απόφαση του κ. Πάνου Καμμένου να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος  ετοιμάζεται να χρίσει την κυρία Ραχήλ Μακρή αντιπρόεδρο του κόμματος δίνοντάς της αυξημένες αρμοδιότητες για την ανασυγκρότηση του κόμματος αλλά και για την έναρξη διαλόγου με κόμματα που ανήκουν στην λεγόμενη «πατριωτική δεξιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Κυριακής των ευρωεκλογών ο κ. Καμμένος κάλεσε στο γραφείο του την κυρία Μακρή και της ζήτησε να αναλάβει την προεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου που εως πρόσφατα κατείχε η ανεξάρτητη βουλευτής πλέον κυρία Χρυσούλα Γιαταγάνα. Η συνεδρίαση όπου θα ανακοινωθεί η συγκεκριμένη απόφαση και θα φανεί εάν θα τύχει ευρύτερης στήριξης ή αν θα προκαλέσει νέους εσωκομματικούς κλυδωνισμούς θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη αμέσως μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Πάντως, σύμφωνα με συνεργάτες της βουλευτού η κυρία Ραχήλ θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα μόνο αν ο κ. Καμμένος της δώσει την απόλυτη ελευθερία κινήσεων προκειμένου «να επιλέγει τα πρόσωπα που θεωρεί ικανά και να διώχνει όσους θεωρεί ότι δεν βοηθούν στην προσπάθεια του κόμματος».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εάν προχωρήσει η συμφωνία τότε η βουλευτής εκτός από την ανασυγκρότηση της δομής του κόμματος θα επιχειρήσει «ανοίγματα» τόσο προς τα δεξιά όσο και με εκπροσώπους κινημάτων της «πατριωτικής» Αριστεράς.

Στόχος η διεύρυνση

Την ίδια ώρα, ο κ. Καμμένος με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων καθόρισε τον κεντρικό στόχο του κόμματος που είναι η ένωση των κατακερματισμένων «αντιμνημονιακών πατριωτικών δυνάμεων».

Σημείωσε ότι οι ΑνΕλ έχασαν 200.000 ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2012 εκτιμώντας ότι ο μεγάλος όγκος μετακινήθηκε προς ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή και ένας μικρότερος σε κόμματα όπως η Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό και το ΕΠΑΜ. Για τους λόγους αυτούς είπε ότι στο κεντρικό  συνέδριο που θα γίνει πιθανότατα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο  θα κληθούν να συμμετάσχουν τόσο ο Βύρων Πολύδωρας όσο και ο Δημήτρης Καζάκης.

Πάντως, την ώρα που ο κ. Καμμένος ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του, το εσωτερικό του κόμματος φαίνεται να «βράζει». Ηδη ο κ. Τέρενς Κουίκ ερωτώμενος σχετικά με τις αλλαγές στο Εκτελεστικό Γραφείο επισήμανε ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά ενώ ορισμένες πληροφορίες θέλουν τον γνωστό δημοσιογράφο να σκέφτεται ακόμα και την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. Προεδρικές φιλοδοξίες έχει εκφράσει και ο κ. Παύλος Χαϊκάλης  οποίος είχε θέσει θέμα ηγεσίας στην περίπτωση που οι ΑΝΕΛ δεν καταφέρουν να πιάσουν διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.