Ειδησεογραφικό site

Ο έντονος διάλογος Τσίπρα – Φώφης για το ασφαλιστικό

43

Την άρνησή της να συζητήσει το θέμα του ασφαλιστικού στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργος της τηλεφώνησε το πρωί της Παρασκευής και την προσκάλεσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για αύριο στις 12. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε στην κυρία Γεννηματά να ανοίξει η συζήτηση για τρία θέματα: Ασφαλιστικό, προσφυγικό και συνταγματική αναθεώρηση.

Η κυρία Γεννηματά δέχτηκε τη συζήτηση για το προσφυγικό, αλλά όχι για το ασφαλιστικό. Είπε στον πρωθυπουργό ότι μπορεί να γίνει μια τέτοια συζήτηση σε ένα άλλο πλαίσιο, όπως σε μια προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ή σε μια ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό, όχι όμως σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αν ήθελες να μας ενημερώσεις για το ασφαλιστικό θα μπορούσες να το κάνεις στη Βουλή με προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή στην ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή). Γι’ αυτό και δεν θα συμμετάσχω σε τέτοια συζήτηση» είπε κατά πληροφορίες η κυρία Γεννηματά στον κ. Τσίπρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από την Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών όταν η συζήτηση πάει στο Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας απάντησε με το επιχείρημα ότι το καλοκαίρι είχε επιτευχθεί συναίνεση. Η απάντηση της κας Γεννηματά ήταν πως τότε το ΠΑΣΟΚ συναίνεσε, γιατί η χώρα κινδύνευε να βγει από τη ζώνη του ευρώ.

Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μεταπείσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επιχειρηματολογώντας ότι το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που αφορά τις μέλλουσες γενιές, για να του απαντήσει η κυρία Γεννηματά ότι και η Παιδεία είναι εθνικό θέμα αλλά όπως τον επέκρινε ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει αλλαγές με τον… Μπαλτά και χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση.

Δείτε τι έγραψε στο Twitter η κ. Φώφη Γεννηματά μετά την τηλεφωνική της συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.