Ειδησεογραφικό site

Βουλευτής ΔΗΜΑΡ: Προτιμώ να γυρίσω στο χωριό μου από το ΣΥΡΙΖΑ!

Εστίες εμφυλίου σε ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι επιδιώξεις των ηγεσιών των δύο κομμάτων για συνεργασία και κοινή κάθοδο στις εκλογές. Βουλευτές και στελέχη των δύο κομμάτων αντιμετωπίζουν με δυσφορία αλλά και δυσπιστία τις κινήσεις που γίνονται σε επίπεδο αρχηγών υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετούν «επιπόλαιες πολιτικές σκοπιμότητες ολίγων».

Σύμφωνα με πληροφορίες η συντριπτική πλειοψηφία (14 από τα 15 μέλη) της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης τάχθηκε κατά της προεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον τρεις από τους δέκα βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς ξεκαθαρίζουν ότι προτιμούν να αποχωρήσουν από την πολιτική παρά να ενταχθούν σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής δήλωσε πως «προτιμώ να επιστρέψω στο χωριό μου παρά να κατέβω στις εκλογές με την Θεοδώρα Τζάκρη και την Ραχήλ Μακρή».

Ενστάσεις που ερμηνεύονται ως αποχώρηση σε περίπτωση προεκλογικής συνεργασίας ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να εξέφρασαν και οι Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα. Ο κ. Τσούκαλης μάλιστα φέρεται να είπε «πείστε με ότι η κυρία Ραχήλ Μακρή είναι προοδευτική και με αυτή θέλετε να κάνετε προοδευτική κυβέρνηση».

Επιπροσθέτως, οι υπόλοιποι βουλευτές παραδέχονται πως οι δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος δεν επιτρέπουν αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Εκφράζουν όμως τον προβληματισμό τους καθώς η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόμμα δεν επιτρέπει στον πρόεδρό του να διαπραγματευτεί και να θέσει τους όρους του σε πιθανή συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση. Στην ουσία λένε ότι δεν μπορεί να υπάρξει προγραμματική συμφωνία.

Ωστόσο, η επιθυμία της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ και ορισμένων βουλευτών να κατέβουν με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί. Αυτό γιατί πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν έντονες ενστάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη οι βουλευτές Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας έχουν θέσει «βέτο» με αποτέλεσμα η κυρία Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ) να μένει εκτός ενδεχόμενης συνεργασίας των δύο κομμάτων. Το ίδιο ισχύει και για την άλλη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη η οποία φαίνεται μα μην γίνεται από δεκτή ούτε από τις κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Α’ και Β’ Πειραιώς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.