Ειδησεογραφικό site

Νέες αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ μετά το «ναι» στο ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα – Ποιοι διαφωνούν

Τα όργανα συνεδριάζουν το μεσημέρι προκειμένου να επικυρώσουν την απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, που είπε «ναι» στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «ναι» στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα περί της «μικρής ΔΕΗ» έχει προκαλέσει νέες αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ. Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα, Δευτέρα, κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει αφορμή για συνολικότερο ξεκαθάρισμα.

Τα όργανα συνεδριάζουν σήμερα στις 11:00 προκειμένου να επικυρώσουν την απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, που είπε «ναι» στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για συλλογή 120 υπογραφών βουλευτών προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Στην απόφαση του προέδρου αντιδρούν κάποιοι από τους 13 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, εκτιμώντας ότι το κόμμα τους είναι ο μεγάλος χαμένος της συζήτησης καθώς μετατρέπεται σε «ουρά» της Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά της η ηγεσία σημειώνει ότι το ζήτημα της ΔΕΗ είναι κρίσιμης σημασίας και η συμμετοχή στην πρωτοβουλία για τις 120 υπογραφές δεν σχετίζεται με άλλες πολιτικές εξελίξεις όπως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που κατά τις εκτιμήσεις επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ εκείνων που δεν συμφωνούν με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η τάση του Σπύρου Λυκούδη, που δεν προτίθεται να βάλει την υπογραφή του στην πρόταση για δημοψήφισμα.

Την απόφασή του να μην υπογράψει έχει γνωστοποιήσει και ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος έχει εδώ και καιρό αποστασιοποιηθεί από τη ΔΗΜΑΡ. Καθώς το όνομά του έχει συμπεριληφθεί σε Επιτροπή του Ποταμιού, πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα θέσουν ζήτημα, χαρακτηρίζοντας τη στάση του απαράδεκτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.