Ειδησεογραφικό site

Μπούκουρας: «Δύο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί»-Έκλαιγε και λιποθύμησε στο ανακριτικό γραφείο


Ελεύθερος για το κακούργημα της παράνομης οπλοκατοχής αφέθηκε μετά το τέλος της επεισοδιακής του απολογίας ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος, όμως, επέστρεψε στη φυλακή όπου κρατείται για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κατηγορούμενους είχε κληθεί σε απολογία από τις εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια, ο Στάθης Μπούκουρας δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να δώσει στοιχεία για την ερευνώμενη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος ο βουλευτής με γραπτή δήλωσή του εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του ισχυριζόμενος ότι οι ερωτήσεις του έγιναν με μεροληπτικό τρόπο σε βάρος του, γεγονός που κατά την άποψή του αποδεικνύει την προκατάληψη των ανακριτικών λειτουργών σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος για μια ακόμη φορά υποστήριξε ότι «δεν είμαι ούτε φασίστας ούτε ναζιστής. Δεν έχω κάνει τίποτα για να είμαι στη φυλακή. Θέλω να πάω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου, είμαι νεκρός άνθρωπος. Εφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα. Με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Ελεγα αυτά που ήθελαν, που είναι το μεμπτό; δύο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί. Γιατί είμαι στη φυλακή;», είπε ο Στάθης Μπούκουρας, όπως προκύπτει από την απολογία του κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικαστικών λειτουργών δηλώνοντας ότι ασκεί το δικαίωμα της σιωπής που του δίνει ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στάθης Μπούκουρας κατά τη διάρκεια της απολογίας του έκλαιγε και λιποθύμησε μέσα στο ανακριτικό γραφείο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.