Μουντιάλ: Στις 9 η τελετή έναρξης, στις 11 η σέντρα
Λίγες μόνο ώρες έμειναν για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και του πάρτι εκατομμυρίων φιλάθλων που θα ζήσουν στον δικό τους κόσμο για τον επόμενο μήνα μέχρι και τον μεγάλο τελικό της 13ης Ιουλίου.
Απόψε, στις 23:00 (ΝΕΡΙΤ) η διοργανώτρια Βραζιλία θα αντιμετωπίσει στο εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ την Κροατία στο «Αρένα ντε Σάο Πάολο». Η ώρα μπορεί να φαντάζει κάπως περίεργη για τα ελληνικά και γενικότερα ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά οι τηλεθεατές θα πρέπει να συνηθίσουν, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των αγώνων θα διεξαχθούν σε παρόμοιες ώρες, ενώ θα υπάρξουν και παιχνίδια που θα ξεκινήσουν στις 03:00.
Προτού ξεκινήσει πάντως το ποδοσφαιρικό θέαμα, θα προηγηθεί η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν πάνω από 600 άτομα, περισσότεροι εκ των οποίων είναι χορευτές και ακροβάτες.
Την επιμέλεια του σόου ανέλαβε το Franco Dragone Entertainment Group με το 90% των συμμετεχόντων να είναι Βραζιλιάνοι. Η θεματολογία του σόου θα περιλαμβάνει τρεις «πυλώνες» που χαρακτηρίζουν τη χώρα της σάμπα: Το ποδόσφαιρο, τη φύση και τους ανθρώπους.
Την τελετή έναρξης θα παρακολουθήσουν 62.000 θεατές που θα βρίσκονται στο γήπεδο, ενώ τηλεοπτικά θα μεταδοθεί σε περισσότερες από 200 χώρες του κόσμου και σε τέσσερις ηπείρους.
Όπως ανακοίνωσε η FIFA, το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης ”We are One” θα τραγουδήσουν ο ράπερ Πίτμπουλ, η Κλαούντια Λέιτε, αλλά και η Τζένιφερ Λόπεζ, παρά την αρχική της απόφαση να μην συμμετάσχει.
Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι διοργανωτές του Μουντιάλ θα πρωτοτυπήσουν δίνοντας και μια ιδιαίτερη νότα στο εναρκτήριο λάκτισμα το οποίο θα γίνει από παράλυτο έφηβο με τη βοήθεια ρομποτικής εξάρτυσης, σχεδιασμένης από τον Ελληνοβραζιλιάνο επιστήμονα Μιγκέλ Νικολέλις, στο πλαίσιο του εγχειρήματος “Walk Again”. Ο έφηβος θα σηκωθεί από το αναπηρικό αμαξίδιο και θα κλωτσήσει τη μπάλα.
Στόχος του νευροεπιστήμονα του πανεπιστημίου του Ντιουκ είναι να “καταργήσει τα αναπηρικά καροτσάκια” και να επιτρέψει σε αναπήρους και άτομα με κινητικές δυσκολίες να κερδίσουν μια νέα φυσιολογική καθημερινότητα.
Τα σχόλια είναι κλειστά.