Ειδησεογραφικό site

Μιχελάκης: Πρέπει να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

«Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να επιστρέψει στην κυβέρνηση» δήλωσε στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, καλώντας παράλληλα κι άλλα Κοινοβουλευτικά στελέχη να στηρίξουν την σταθερότητα της κυβέρνησης.

«Πιστεύω ότι δεν θα χαθεί η σταθερότητα της κυβέρνησης, ακόμη και αν το ΠΑΣΟΚ ή Ελιά πάρει χαμηλά ποσοστά. Μην ξεχνάτε ότι όταν κυβέρνηση ξεκίνησε ως τρικομματική. Θεωρώ ότι είναι απώλεια το ότι δεν υπάρχει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση αυτή την στιγμή. Όπως και άλλα στελέχη του Κοινοβουλίου που μπορούν να δουλέψουν με στόχο την κυβερνητική σταθερότητα»

Για τον κ. Μιχελάκη το διακύβευμα των εκλογών σε πολιτικό επίπεδο όπως ανέφερε είναι «σταθερότητα ή όχι», τονίζοντας «Σιγά – σιγά οδεύουμε στην έξοδο από την κρίση κι αυτό δεν πρέπει να το διακινδυνεύσουμε».

Ο υπουργός εσωτερικών κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσδίδει δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και υπογράμμισε «δεν μπορούν να έχουν πολιτικό χρώμα οι αυτοδιοικητικές εκλογές»

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές σημείωσε: «Φέτος για πρώτη φορά οι χρηματοδοτήσεις που θα δοθούν από την Ευρώπη για το 2014-2020, το 30% θα περάσει μέσα από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Αυτούς που θα επιλέξουν οι πολίτες ως καταλληλότεροι θα διαχειριστούν τα χρήματα αυτά. Εκεί πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας κι όχι στα ποσοστά που θα πάρει το κάθε κόμμα».

Σχολιάζοντας τις επιλογές της Ν.Δ. για τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν μεγάλες περιφέρειες και δήμους της χώρας τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν είναι αυτοδιοικητικά στελέχη αλλά πρόσωπα που προέρχονται από την κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε «Δεν είναι ότι τα κόμματα επιβάλουν πρόσωπα. Στην αυτοδιοίκηση χρειάζεται και η πολιτική εμπειρία. Άλλωστε, συμβαίνει συχνά και το αντίθετο. Αυτοδιοικητικά στελέχη μετά τη θητεία τους σε Δήμους ή Περιφέρειες, περνάνε στην κεντρική πολιτική σκηνή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.