Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με την κυβέρνηση

23

Ενας μεγάλος συνασπισμός δεν θα λειτουργήσει προς όφελος της χώρας, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο συνεννόησης με την παρούσα κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε επικίνδυνη.

«Εχουμε μια κυβέρνηση η οποία δύο μόλις μήνες μετά τις εκλογές οδηγεί τη χώρα σε τελείως λάθος κατεύθυνση. Μία κυβέρνηση η οποία συνολικά απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι κατά την άποψή μου είναι και ανίκανοι και εμμονικοί», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο Mega.

Εκανε ακόμη λόγο για άγχος για την κυβερνητική πλειοψηφία από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. «Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως γιατί ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά είπε ψέμματα; Μήπως γιατί ο κ. Τσίπρας κατέστρεψε 35 δισ. αξίας τραπεζικών τίτλων;», διερωτήθηκε.

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές κύκλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας ότι «είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για εκλογές ή άλλες εξελίξεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα», ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Δεν νομίζω ότι είναι δουλειά του Προέδρου της Δημοκρατίας να επιτρέπει ή να μην επιτρέπει εκλογές. Δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Δεν ξέρω αν εξήντλησε αυτή τη δυνατότητα όταν ζητήθηκε να βρεθούν οι συναινέσεις πριν από τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση σέβομαι το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά λυπάμαι, αν δεν υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έστω και με άλλο τρόπο, η χώρα οδηγείται σε εκλογές».

Μάλιστα, σημείωσε ότι αν χρειαστεί η χώρα θα αντέξει νέες εκλογές. «Αν πέσει αυτή η κυβέρνηση, γιατί θα πέσει; Από εμάς θα πέσει ή από τη δικιά μας ανικανότητα; Αυτή η κυβέρνηση γεννήθηκε μέσα στο ψέμα και θα σβήσει μέσα στην ανικανότητά της», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά στη ΝΔ, σημείωσε ότι το δίλημμα είναι πολύ ξεκάθαρο «Στασιμότητα ή δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση της κεντροδεξιάς παράταξης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.