Ειδησεογραφικό site

Το γεύμα της Αμάλ Αλαμουντίν με Κεφαλογιάννη και Τασούλα

Έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Πολιτισμού με τον υπουργό κ. Κώστα Τασούλα, η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, γευματίσε στο εστιατόριο «Βαρούλκο» του διακεκριμένου σεφ, Λευτέρη Λαζάρου, το οποίο βρίσκεται στο Μικρολίμανο.

Η δικηγόρος ειδικευμένη στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα έφτασε στο εστιατόριο μαζί με τους συνεργάτες της λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι, ενώ ήδη στο «Βαρούλκο» βρισκόταν και την περίμενε η υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κυρία Αλαμουντίν κάθισε, μάλιστα, δίπλα στην υπουργό, ενώ μαζί της γευμάτισε και ο κ. Τασούλας.

Όσον αφορά στο μενού του γεύματος, περιελάμβανε -σύμφωνα με πληροφορίες- αχινοσαλάτα, καρπάτσιο λαβράκι, τραγανό μπαρμπούνι πάνω σε μους καπνιστής μελιτζάνας και χριστόψαρο σε μους σελινόριζας.

Για γλυκό, η γνωστή δικηγόρος απόλαυσε παρφέ μασκαρπόνε πάνω σε μπισκότο λεμόνι και κρέμα από φρούτα του πάθους!

Όπως φαίνεται το φαγητό τους άρεσε ιδιαίτερα αφού πήραν ένα έξτρα πιάτο, το κριθαρότο με γαρίδες, το οποίο θεωρείται η σπεσιαλιτέ του Λευτέρη Λαζάρου και για το οποίο έχει βραβευτεί με το αστέρι Michelin!

Η Αμάλ Αλαμουντίν επέλεξε να πιει κόκκινο και ειδικότερα Κατώγι Αβέρωφ καμπερνέ του 2009, ενώ οι υπόλοιποι στο τραπέζι ήπιαν λευκό.

Εν τω μεταξύ, στη συνάντηση της Αμάλ Αλαμουντίν με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, επίκεντρο της συζήτησης  ήταν η διερεύνηση της καλύτερης δυνατής νομικής φόρμουλας για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα. Στη συνάντηση συμμετείχαν η γενική γραμματέας του υπουργείου, Λίνα Μενδώνη, ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμανλής και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και ιδιωτικών αρχαιολογικών συλλογών.
Ο κ. Τασούλας, με αφορμή τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλωσόρισα σήμερα στη χώρα μας και στο υπουργείο Πολιτισμού μια ομάδα διακεκριμένων νομικών του Λονδίνου που πιστεύουν ακράδαντα το δίκαιο αίτημα της επιστροφής και επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Η κα Αμάλ Κλούνεϊ και οι κ.κ.  Νόρμαν Πάλμερ και  Τζέφρι Ρόμπερτσον, συνοδευόμενοι από τον κύριο Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρο Διεθνούς Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, μας υπέβαλλαν νομικές προτάσεις και γνώμες με στόχο τη νομική διεκδίκηση των Μαρμάρων. Όπως ξέρετε το θέμα της επανένωσης και επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τέθηκε από τη χώρα μας ενώπιον της Unesco και πρόσφατη απόφαση του Παγκόσμιου αυτού Οργανισμού καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να προσέλθει στη διαδικασία της διαμεσολάβησης που είχε ζητήσει η Ελλάδα. Πρόκειται για μια σταθερή και διαχρονική διεκδίκηση της χώρας μας για την οποία οφείλουμε με πίστη, αισιοδοξία και σοβαρότητα να κάνουμε το παν. Κάθε πρόταση, κάθε ιδέα, κάθε υποστήριξη όταν μάλιστα προέρχεται από διεθνείς προσωπικότητες στο μεγάλο αυτό ζήτημα είναι καλοδεχούμενη».

Πηγή:parapolitika.gr –  protothema.gr – naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.