Ειδησεογραφικό site

Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Για τα εθνικά μας θέματα υπάρχουν κατακόκκινες γραμμές

35

«Για τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να γίνουν εκπτώσεις μέσα στα προβλήματα της κρίσης» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, στο πλαίσιο του οποίου θα συναντηθεί με το Ερντογάν.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει οικονομική κρίση, υπάρχει κρίση αξιών. Αλλά για τα εθνικά ζητήματα, είναι γεγονός ότι υπάρχουν κατακόκκινες γραμμές, από τις οποίες δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω» υπογραμμίζει ο Ευάγγελος Μειμαράκης και συμπληρώνει:

«Εάν η οικονομία ανακάμψει ο μισθός και η σύνταξη μπορούν να ξανα αυξηθούν. Τα εθνικά θέματα άμα στραβώσουν- το έχει αποδείξει η ιστορία- είναι δύσκολο να τα ξαναλύσουμε. Γι’ αυτό θα πρότεινα με ψυχραιμία και σύνεση, ο Πρωθυπουργός να θέσει τα συγκεκριμένα ζητήματα που πρέπει στην Τουρκία. Να προσπαθήσουμε από κοινού να αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή πολιτική, ώστε τα hot spots να γίνουν και οι πρόσφυγες να ταυτοποιούνται στην Τουρκία. Και να σταματήσει το δουλεμπόριο που γίνεται αυτή τη στιγμή. Να σταματήσουν και οι πνιγμοί των αθώων και απελπισμένων ανθρώπων.

Πιστεύω ότι η ταυτοποίηση στην Τουρκία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν ακρογωνιαίο λίθο της Ευρωπαϊκής πολιτικής, με την υποδομή και τα χρήματα που απαιτούνται να έχει η Τουρκία για να βοηθηθεί στην προσπάθεια αυτή.

Επιμένω και στην άποψη ότι πρέπει και ο ΟΗΕ να ενημερωθεί γιατί η συντριπτική πλειοψηφία είναι πρόσφυγες πολέμου. Οπότε πρέπει να συνεννοηθούμε στο πλαίσιο και του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Και να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή και ειρηνική συναδέλφωση και συμβίωση με γείτονες οι οποίοι, πολλές φορές, είναι δύστροποι και προκαλούν χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν βοηθά την ειρηνική συμβίωση που η Ελλάδα τουλάχιστον επιθυμεί να έχουμε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.