Ειδησεογραφικό site

Μεντβέντεφ: Η Δύση προτιμά να μην αναχαιτίσει τον ISIS απ’ το να συνεργαστεί με τη Ρωσία

34

Μήνυμα κατά της Δύσης απέστειλε εκ νέου ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μέσω δήλωσής του που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο facebook.
Η Δύση προτιμά να μην αναχαιτίσει τον ISIS παρά να συνεργαστεί με την Ρωσία, σημειώνει ο Μεντβέντεφ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αφήστε τον κόσμο να διαλυθεί, αλλά δεν θα συνεργαστούμε με τη Ρωσία, φαίνονται να λένε».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός εκφράζει την πίστη του πως η Ρωσία όχι μόνο θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, αλλά και πως θα τον κερδίσει, ενώ διερωτάται: «Η Δύση μπορεί επίσης να επιβιώσει, αλλά με ποιο κόστος»;

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του πρωθυπουργού της Ρωσίας στο Facebook:
Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων έχουν ερεθίσει πολύ τις πολιτικές εντάσεις. Κόσμος πεθαίνει. Ο πόλεμος έχει κηρυχθεί ενάντια σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Η θέση ορισμένων δυτικών χωρών σε σχέση με την Ρωσία δείχνει αρκετά προβληματική υπό αυτό το φως. Μπορεί να συνοψισθεί στο εξής: Αφήστε τον κόσμο να διαλυθεί, αλλά δεν θα συνεργαστούμε με τη Ρωσία. Ο ISIS είναι διαβολικός, αλλά όχι εντελώς, μοιάζουν να λένε, δεν είναι αρκετός για να συνεργαστούμε με την Ρωσία. Οι στόχοι μας στην Συρία διαφέρουν από εκείνους της Ρωσίας. Εν τω μεταξύ, αεροπλάνα ανατινάσσονται και άνθρωποι σκοτώνονται στο Παρίσι, τη Συρία και άλλα μέρη. Αυτή η κοντόφθαλμη θέση κάνει ζημιά στον κόσμο και τους λαούς των χωρών αυτών. Η Ρωσία θα συνεχίσει να μάχεται την τρομοκρατία, και θα κερδίσει αυτή τη μάχη. Η Δύση μπορεί επίσης να επιβιώσει, αλλά με ποιο κόστος; Πιστεύω ακράδαντα πως πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στον αγώνα αυτό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.