Ειδησεογραφικό site

Μαζί στο γήπεδο για το Τουρκία-Ελλάδα Τσίπρας και Νταβούτογλου

33

Σε μια κρίσιμη χρονική και πολιτική συγκυρία, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και με το προσφυγικό ζήτημα σε έξαρση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Τουρκία, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, όσο και με τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας, όσον αφορά στην υποδοχή και την ταυτοποίηση προσφύγων στη γείτονα χώρα, αναμένεται να καταστούν ακόμη δυσκολότερες, υπό την απειλή της τρομοκρατίας.

Σήμερα, στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Τσίπρας θα παρακολουθήσει μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, το φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 20:15 στο γήπεδο «Φατίχ Τερίμ» στο Μπαχτσέσεχιρ της Κωνσταντινούπολης.

Αύριο στις 08:00 το πρωί ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Φανάρι, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Άγκυρα, όπου στις 12:00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και η συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν οι δύο ηγέτες.

Δεν είναι προς το παρόν γνωστή η ώρα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.