Ειδησεογραφικό site

Ληστεία Βελβεντού: Ένοχοι οι έξι, αλλά όχι μέλη των “Πυρήνων της Φωτιάς”

Ένοχοι για ληστεία και διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή κρίθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό.

Ωστόσο, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι οι κατηγορούμενοι δεν είναι μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», κάνοντας ουσιαστικά δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας να μην καταδικαστούν σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Ωστόσο, οι δικαστές κατά πλειοψηφία δεν συντάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους, καθώς έκριναν ότι η πράξη τους δεν ήταν αποτέλεσμα απερισκεψίας, αλλά συνειδητή επιλογή.

Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι πρέπει να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο Ν. Ρωμανό το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Το δικαστήριο ακόμη θεώρησε ότι δεν αποδείχθηκε ότι κατείχαν τα πολεμικά τουφέκια για να εφοδιάσουν άλλες ομάδες.

Οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν για τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της Αρχής και παράνομης οπλοκατοχής για αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, λέγοντας ότι οι δράστες της διπλής ληστείας, (σ.σ. άλλοι εμπλέκονται στη ληστεία της τράπεζας και άλλοι στα ΕΛΤΑ) αναγκάστηκαν να κάνουν τη χρήση όπλων. «Ήταν η αντίδρασή τους όταν έγινε η συμπλοκή με τους αστυνομικούς», είπαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι δικαστές μετέτρεψαν το αδίκημα της αρπαγής σε παράνομη κατακράτηση, καθώς όπως είπαν, σκοπός των κατηγορουμένων ήταν η διαφυγή και συνεπώς δεν προσβλήθηκε η ελευθερία του πολίτη που πήραν μαζί τους.

Σε λίγη ώρα, το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του επί των ποινών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.