Ειδησεογραφικό site

Λαφαζάνης: Είναι αδιανόητο το παζάρι για το ξεσπίτωμα δεκάδων χιλιάδων οικογενειών

25

Τη θέση ότι είναι «αδιανόητο ο Πρωθυπουργός της χώρας να παζαρεύει με τους “νεοαποικιοκράτες” της Ευρωζώνης και μάλιστα εν κρυπτώ, πόσες δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου τους, θα ξεσπιτωθούν και θα μείνουν, χωρίς έλεος, στο δρόμο», εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του, «κανένας πρωθυπουργός, καμιά τερατόϊκα, κανένας τραπεζίτης δεν έχει το δικαίωμα ούτε την εξουσιοδότηση, να εξαπολύσει μαζικό προγκρόμ για να στερήσει, μέσα στην κρίση, ελληνικές οικογένειες, που επλήγησαν βάναυσα από την μνημονιακή λεηλασία, την πρώτη κύρια κατοικία τους».

Ο κ. Λαφαζάνης κάνει λόγο για «χαριστική βολή» στην οικονομία και την κοινωνία και εκτιμά ότι πρέπει να διαγραφεί το δημόσιο χρέος και να προχωρήσει η χώρα σε βαθιά διαγραφή και γενναία ρύθμιση και των ιδιωτικών χρεών για τα πιο αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά και τις πιο αδύναμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Η αντιμετώπιση του δίδυμου δημόσιου και ιδιωτικού χρέους αποτελεί τη ζωτικότερη προϋπόθεση για μια διέξοδο από την κρίση, για την ανακοπή της ύφεσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας», καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.