Ειδησεογραφικό site

Κώστας Τασούλας: “Στην Αμφίπολη θέλουν να μπουν χορηγοί”

“Κοιτάμε τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τη χορηγία, ο οποίος χρειάζεται εκσυγχρονισμό και λαμβάνουμε πολλά μηνύματα γι’ αυτό. Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί χορηγοί ιδιώτες, σε πολλούς τομείς, και υπάρχουν και ιδιωτικά σωματεία στο πλάι μας, σε πολλές περιπτώσεις”. Αυτό ανέφερε σήμερα ο Κώστας Τασούλας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM, δείχνοντας πως το επόμενο χρονικό διάστημα δεν αποκλείεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για τις ανασκαφές στον Τύμβο.

Μάλιστα ανέφερε πως “πριν από μια εβδομάδα, στη βρετανική πρεσβεία, εκλήθησαν στελέχη μεγάλων βρετανικών μουσείων και πολιτιστικών φορέων, τα οποία είναι αρμόδια για την εξεύρεση πόρων εκτός των κρατικών. Ενημέρωσαν τα δικά μας στελέχη και αυτό το υπόδειγμα είναι κάτι που μελετάμε να φέρουμε και στη δική μας πραγματικότητα”.

Ερωτηθείς για τις ανασκαφές, ο υπουργός Πολιτισμού επισήμανε πως οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε βάθος 25 μέτρων, αφού η διάμετρος είναι εκατοντάδες μέτρα: “Ενδείξεις θα έχουμε μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα του ορύγματος. Από εκεί και πέρα, ο υπόλοιπος τύμβος δεν έχει εξερευνηθεί, αλλά θα έχουμε μια συνολική εικόνα όλων των χώρων. Πριν το μωσαϊκό και τις Καρυάτιδες και την τέχνη των μαρμάρων, ποιος είχε προεξοφλήσει όλα αυτά; Συνεπώς, μην προεξοφλούμε τίποτε. Όπως είναι τώρα το μνημείο, η εικόνα του και η αξία του, το καθιστούν μοναδικό. Μην περιμένουμε μια κλιμάκωση που ενδεχομένως δεν επαληθεύτηκε”.

Αναφερόμενος τέλος στις έρευνες στα Αντικύθηρα, υπογράμμισε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. “Το Μάιο ή τον Ιούνιο, οι θαλάσσιες έρευνες θα συνεχιστούν. Συχνά έχει εκεί πάνω από 8 μποφόρ και ακόμη και τώρα, τον Οκτώβριο, η ειδική στολή που έμοιαζε με αστροναύτη, έχει χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά, διότι δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες” κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.