Ειδησεογραφικό site

Κουτσούμπας: Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν-Πόλος αστικής διαχείρισης ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα πυρά του στην κυβέρνηση, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας την Παρασκευή σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρισα.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αποτελεί την άλλη εκδοχή της σταθερότητας του συστήματος της καπιταλιστικής συμμαχίας της ΕΕ και των μονοπωλίων και τον χαρακτήρισε ως άλλο πόλο της αστικής διαχείρισης και του διπολισμού- δικομματισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο Δημ. Κουτσούμπας, με το «ψηφίζουμε και φεύγουν, ξανασερβίρει ξινισμένο αυτό που πολλές φορές έχει ειπωθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια «να φύγουν αυτοί… για να ‘ρθουν οι επόμενοι».

Κάλεσε τους πολίτες να ξεπεράσουν τις «τρικλοποδιές» που βάζουν οι ψεύτικες ελπίδες και οι αυταπάτες, ώστε περισσότεροι να συναντηθούν με την ρεαλιστική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ και να επιλέξουν το «αγωνιστικό, ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο» του και για την Ευρωβουλή, για το Δήμο και για την Περιφέρεια.

«Όποια κυβέρνηση, όπως και αν ονομαστεί “αριστερή”, “αντιμνημονιακή”, “πατριωτική”, αντικειμενικά θα είναι αντιλαϊκή, ακριβώς γιατί μια τέτοια κυβέρνηση, εντός των τειχών της ΕΕ θα έχει να αντιμετωπίσει τις δεσμεύσεις της ΕΕ» είπε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ σχολίασε ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μιλάνε για κυβερνητική σταθερότητα γιατί δεν θέλουν να απειληθεί το ματωμένο τους πλεόνασμα».

«Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν» είπε ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ.
Χαρακτήρισε ξεκάθαρη την άποψη του ΚΚΕ, λέγοντας: «Όπως είμαστε υπέρ μιας Ελλάδας της ειρήνης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, σε σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, έτσι και την Ευρώπη είμαστε υπέρ μιας Ευρώπης της ειρήνης των λαϊκών δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «είναι ψεύτικο και υποκριτικό το δίλημμα των κατηγόρων μας ότι είμαστε αντιευρωπαϊστές, ότι είμαστε οι μόνοι απ’ όλους εναντίον της Ευρώπης. Γιατί απλούστατα δεν ταυτίζουμε -όπως λαθεμένα κάνουν άλλοι- την Ευρώπη με την ΕΕ. Κι αυτό αρχίζει να το καταλαβαίνει ο κόσμος».

Τα σχόλια είναι κλειστά.