Ειδησεογραφικό site

Κεντροαριστερή κυβέρνηση θέλει ο Βενιζέλος-Ανδρουλάκης: Η Κεντροαριστερά δεν είναι… καλσόν

Ενα πρόσωπο που να εκπροσωπεί-εκφράζει την κεντροαριστερά, αναζητεί για το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μετά τον ανασχηματισμό ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως δηλώνει ο ίδιος σήμερα στα ΝΕΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει χαρακτηριστικά στη Βούλα Κεχαγιά: «Εάν υπάρχει η δυνατότητα να μπει στο νέο σχήμα και πρόσωπο της Κεντροαριστεράς θα το επιδιώξω».

Αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα αναζητήσει μόνο κοινοβουλευτικές προσωπικότητες αλλά και ονόματα προερχόμενα από το χώρο της κοινωνίας και της παραγωγής και τονίζει ότι στόχος του είναι «η ενίσχυση του προοδευτικού προσήμου» και η δημιουργία «μίας νέας βάσης στήριξης της κυβέρνησης.»

Εντός της εβδομάδας ή το αργότερο έως την επομένη του Αγίου Πνεύματος θα «κλειδώσει» το νέο κυβερνητικό σχήμα, για τη διαμόρφωση του οποίου συνεχίζονται οι επαφές μεταξύ πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ο Ευ.Βενιζέλος δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να μπει στην κυβέρνηση και εκπρόσωπος της «κεντροαριστεράς».

Την ίδια ώρα, όπως όλα δείχνουν, ο Γ.Στουρνάρας οδεύει προς την Τράπεζα της Ελλάδος. Ωστόσο, δεν φαίνεται να τον διαδέχεται ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, όπως ήταν η αρχική ιδέα, καθώς θεωρείται πολύτιμος για το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αλλαγές στην οδό Νίκης αναμένεται να επεκταθούν και στο υπουργείο Ανάπτυξης. Βέβαιη θεωρείται η μετακίνηση του Αδωνι Γεωργιάδη από το υπουργείο Υγείας, ενώ εκτός κυβέρνησης αναμένεται να βρεθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Για το ζήτημα του ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν επικοινωνία το Σαββατοκύριακο, ενώ -κατά τις πληροφορίες- θα υπάρξει ιδιωτικού χαρακτήρα συνάντηση μεταξύ των δύο τις επόμενες ημέρες, κατά την οποία θα «κλειδώσει» ο ανασχηματισμός.

Χρονικά αυτό τοποθετείται εντός της εβδομάδας ή το αργότερο την επομένη του Αγίου Πνεύματος.

Ανδρουλάκης:  Η Κεντροαριστερά δεν είναι… καλσόν

Την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Αριστερά, αφού πρώτα η ΔΗΜΑΡ «σταθεί στα πόδια της», για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, εξέφρασε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο BHMA FM ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ακόμη ότι η Κεντροαριστερά δεν είναι… καλσόν, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα της Κεντροαριστεράς δεν είναι καλσόν, να το τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί και στο τέλος να είναι μια σούπα που οδηγεί σε μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Πρέπει να δομηθεί ένας πολιτικός, προγραμματικός λόγος και εκεί πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλλει πολύ η ΔΗΜΑΡ, ώστε να μπορέσει να έχει συγκεκριμένες αιχμές για το πώς η χώρα θα σταθεί στα πόδια της μετά το Μνημόνιο».

Αναφερόμενος στον επικείμενο ανασχηματισμό ότι το σωστό είναι πρώτα να υπάρξει ανανέωση της πολιτικής ατζέντας και κατόπιν προσήλωση στα πρόσωπα που θα ενταχθούν στην κυβέρνηση.

«Εμείς, δεν θέλουμε να είμαστε ο κολαούζος της εξουσίας, είτε δίπλα στη ΝΔ είτε δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρχουν κάποιοι υπουργοί από το ΠΑΣΟΚ ες αεί – κάποιοι υπουργοί «χαϊλάντερ»… Σαν κουλτούρα, πρέπει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να έχει πάντα υπουργούς και το ΠΑΣΟΚ να είναι πάντα στην εξουσία; Όχι βέβαια! Μπορεί να υπάρχει και στην αντιπολίτευση. Και να σας πω και κάτι; Αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ας συμμαχήσει στην κυβέρνηση με τη ΝΔ. Δεν μπορεί να δημαγωγεί συνέχεια στην πλάτη μας. Και ο κ. Σαμαράς που τα δύο πρώτα χρόνια το έπαιζε αντιμνημονιακός και ο κ. Τσίπρας που τέσσερα χρόνια τώρα το παίζει το ίδιο. Ας συγκυβερνήσουν, λοιπόν!», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.