Ειδησεογραφικό site

Κεδίκογλου: Πρωτοφανής θεσμική εκτροπή από Τσίπρα

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση, διά στόματος Σίμου Κεδίκογλου, μετά τη συνάντηση τπυ κ. Τσίπρα με τον κ. Παπούλια και τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών.

Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας δεν κατάφερε να προκαλέσει εκλογές, δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την “ανατροπή” που σχεδίαζε, και προχωρά σε πρωτοφανή θεσμική εκτροπή: ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για Ευρωβουλή, όχι για τη διακυβέρνηση του τόπου. Είναι εκτροπή να ερμηνεύει την ψήφο του λαού, για ερώτημα άλλο απ’ αυτό που τέθηκε στο εκλογικό σώμα. Αν ήταν έτσι, τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες…».

Και συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου: «Το αίτημα του, για “ανατροπή”, δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει το κόμμα του στις εκλογές του 2012! Γι’ αυτό και είναι μεγάλος ο εκνευρισμός του, που το κόμμα του δεν εισέπραξε τίποτε απ’ όσο έχασαν όλα τα άλλα κόμματα μαζί. Και βέβαια, τα κόμματα της κυβέρνησης έχασαν, γιατί κυβερνούσαν σε συνθήκες δύσκολες. Εκείνος αναρωτήθηκε γιατί ουσιαστικά δεν κέρδισε ο ίδιος τίποτε; Αντίθετα, έχασε πάνω από 150.000 ψήφους από τον Ιούνιο του 2012!».

«Εκτροπή είναι ακόμα οι απειλές που εκτοξεύει στην κυβέρνηση, “να μη διανοηθεί να… κυβερνήσει”! Επιμένει σε πρόωρες εκλογές ή προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία; Ή και τα δύο; Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειές του θα πέσουν στο κενό» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συμπλήρωσε: «Γιατί αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει στο ακέραιο την εντολή της. Αυτή είναι και η ευθύνη της απέναντι στο Σύνταγμα και το λαό. Και θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, ότι η συνταγματική διάταξη περί “δυσαρμονίας” που επικαλείται, έχει καταργηθεί εδώ και 28 χρόνια! Μόνο… Το να την επικαλείται και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας…».

Τα σχόλια είναι κλειστά.