Ειδησεογραφικό site

Καμίνης: Πιάστηκαν 63 υπάλληλοι του δήμου με πλαστά πιστοποιητικά-Τέθηκαν εκτός υπηρεσίας

Tην αναγκαιότητα να προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος της νομιμότητας πτυχίων και πιστοποιητικών των συμβάσεων εργαζομένων αορίστου χρόνου σε όλο το δημόσιο, τόνισε ο κ. Καμίνης.

Έως τώρα 63 υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων έχουν πιαστεί με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά σπουδών, στα πλαίσια του ελέγχου που πραγματοποιείται σε εποπτευόμενους οργανισμούς και νομικά πρόσωπα. Οι 35 εξ αυτών τέθηκαν αυτομάτως εκτός υπηρεσίας, όπως είπε σήμερα, Πέμπτη, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό sky ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.

Όπως σημείωσε, στο δήμο Αθηναίων έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για ποσοστό περίπου 90% των σχεδόν 5.000 υπαλλήλων που εργάζονται στις κεντρικές υπηρεσίες του.

«Ο δήμος Αθηναίων ξεκίνησε από μόνος του εδώ και 11 μήνες τον έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου», επεσήμανε ο ίδιος. Αναμένεται να ακολουθήσουν οι έλεγχοι στους εποπτευόμενους οργανισμούς και τα νομικά πρόσωπα. Όσο για τους υπόλοιπους 28 υπαλλήλους, από τους 63 με τα πλαστά πιστοποιητικά, έχουν κινηθεί ήδη διαδικασίες ΕΔΕ και πειθαρχικών συμβουλίων, ενώ το σύνολο των περιπτώσεων έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος της νομιμότητας πτυχίων και πιστοποιητικών των συμβάσεων εργαζομένων αορίστου χρόνου σε όλο το δημόσιο. Αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιολόγησης, ο κ. Καμίνης τάχθηκε υπέρ του θεσμού, σημείωσε ωστόσο ότι με τον τρόπο που επιχειρήθηκε να γίνει αυτοϋπονομεύθηκε, αφού δημιούργησε την υπόνοια ότι συνδέεται με προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα ή απολύσεις. «Έγινε λάθος εξ αρχής με το σύστημα της αξιολόγησης, αφού έπρεπε να ξεκινήσει με την περιγραφή του καθηκοντολογίου» και συμπλήρωσε: «αφού χάθηκαν πολλά χρόνια, δεν πειράζει να χαθεί άλλος ένας, ώστε να σχεδιαστεί καλύτερα».

Πηγή: tovima.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.