Ειδησεογραφικό site

Καμίνης: Ο Σπηλιωτόπουλος «έκανε την πάπια» ως υπουργός για το τζαμί

Κακώς έχει ανακινηθεί το θέμα του τζαμιού με αυτό τον τρόπο, είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Ο κ. Καμίνης εκτίμησε πως δεν είναι τυχαίο το οτι κάθε φορά που υπάρχει συζήτηση για το τέμενος στην Αθήνα, ανακινείται και το θέμα της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί.

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οτι τα δύο θέματα έχουν σχέση» είπε χαρακτηριτικά ο κ. Καμίνης.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του Άρη Σπηλιωτόπουλου, είπε ότι όταν έπρεπε να αντιμετωπίσει το ζήτημα, ως υπουργός Παιδείας, «έκανε την πάπια», εξηγώντας ότι ο δήμος δεν μπορεί να ελέγξει τα 120 παράνομα τζαμιά που υπάρχουν στην Αθήνα, γιατί είναι αρμοδιότητα του υπουργείου.

«Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έκανε τίποτα, διαρκώς φυγομαχεί» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι μετά από δεκαετίες που είναι σε εκκρεμότητα, πρέπει να γίνει ένα τέμενος στην Αθήνα και να μην πανικοβάλουμε τους ανθρώπους.

Αναφερόμενος στις πορείες και τις διαδηλώσεις, είπε ότι η Αθήνα είναι πόλη που έχει υποφέρει από τρεις πορείες των 50-100 ανθρώπων την ημέρα, είπε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι ευθύνες υπάρχουν και στην αστυνομία για το κλείσιμο των δρόμων.

Τόνισε ότι πρέπει να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο και ο δήμος έχει εκπονήσει ένα νομοσχέδιο φιλελεύθερο, με καθηγητές της πρώτης γραμμής και το κατέθεσε στην Βουλή για ψήφιση.

Ο κ. Σακελλαρίδης, λέει να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο γιατί οι άνθρωποι θα αυτορυθμιστούν, αλλά οι άνθρωποι δεν αυτορυθμίζονται πάντα, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Είμαι απολύτως υπερήφανος για αυτά που έκανα στην Αθήνα», είπε τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.