Ειδησεογραφικό site

Καμίνης: «Είναι πάρα πολύ κρίσιμο να μην μπει η Χρυσή Αυγή στον β’ γύρο»


Για τη θητεία του στον Δήμο της Αθήνας, για τους αντιπάλους του και τους υποστηρικτές του μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σημείωσε πως θεωρεί τα οκτώ χρόνια «υπερεπαρκή» για έναν δήμαρχο ώστε να ολοκληρώσει το έργο του, υποδηλώνοντας ότι εφόσον επανεκλεγεί αυτή θα είναι η τελευταία τετραετία του.

«Νομίζω ότι το πολιτικό πρόσημο στον Δήμο της Αθήνας είναι ότι κάναμε αυτό που θα έπρεπε να συμβεί στη χώρα» σχολίασε ο Γιώργος Καμίνης ο οποίος συνέχισε: «Εξυγιάναμε οικονομικά τον Δήμο μέσα σε τερατώδεις συνθήκες και βάλαμε τα θεμέλια του αύριο και όπως θα έπρεπε να έχουν κάνει οι διαδοχικές κυβερνήσεις της χώρας για την Ελλάδα του αύριο. Κάναμε δουλειά βάσης: Ανάπτυξη, εξυγίανση και δουλειά για το αύριο» υπογράμμισε.

Κληθείς να απαντήσει για το ποιοι τον υποστηρίζουν στην προσπάθεια επανεκλογής του, ο Γιώργος Καμίνης είπε: «Τη θητεία μου την έχουν στηρίξει 18 συνολικά σχηματισμοί. Οι περισσότεροι είναι τοποθετημένοι στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά η υποψηφιότητά μου έχει ευρύτερα ερείσματα σε όλους τους δημοκρατικούς χώρους, από τη δεξιά έως τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ως χρονικό ορίζοντα για να ολοκληρώσει το έργο του στην Αθήνα ο Γιώργος Καμίνης έθεσε το τέλος της επόμενης τετραετίας, εφόσον βέβαια επανεκλεγεί.

«Θεωρώ οκτώ χρόνια υπερεπαρκή για ένα δήμαρχο, προκειμένου να ολοκληρώσει αυτό που θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει και να αποσυρθεί για να μπει κάποιος άλλος στη δημαρχία» είπε.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και αναφερόμενος στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, ο Γιώργος Καμίνης στάθηκε κυρίως στην ανάγκη να μην περάσει στον β’ γύρο ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής.

«Πιστεύω ότι θα ήταν πλήγμα μεγάλο, όμως, όχι για τον Δήμο, αλλά για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα. Είναι πάρα πολύ κρίσιμο να μην μπει η Χρυσή Αυγή στον β’ γύρο» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης και προσέθεσε: «Εάν ω μη γένοιτο, που δεν το πιστεύω ότι θα συμβεί, γίνει αυτό, έχω δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι κάθε δημοκράτης υποψήφιος, όποιος και αν ήταν ο άλλος υποψήφιος, θα τον ψήφιζε. Περιμένω και από τους άλλους να συμβεί το ίδιο».

Σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Καμίνης άσκησε κριτική στη στάση και τη ρητορική του Αρη Σπηλιωτόπουλου τον οποίο μάλιστα κατηγόρησε ότι προσχωρεί στις θέσεις της Χρυσής Αυγής ειδικά στο θέμα του τεμένους.

«Βλέπω τον κ. Σπηλιωτόπουλο αυτή τη στιγμή να έχει μια πάρα πολύ επαμφοτερίζουσα στάση σε κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό του τεμένους στο Βοτανικό. Προσπαθεί να προσεταιριστεί ένα ακροατήριο, προσχωρώντας ουσιαστικά στις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Η πρότασή μου είναι να γίνει εκεί όπου έχει χωροθετηθεί εδώ και χρόνια. Αν κάποιος θέλει να γίνει κάπου αλλού, πρέπει να μας εξηγήσει τον λόγο. Και με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά δεν μπορούμε να το ανακαλύπτουμε τώρα, μετά από χρόνια, όταν ως υπουργός Παιδείας έκανε την “πάπια” και κρυβόταν στο θέμα των παράνομων τζαμιών. Δεν υπήρχαν τότε; Φυσικά και υπήρχαν. Γιατί δεν έλεγε τότε ότι δεν το θέλει και αντιθέτως υπέγραψε και μνημόνιο με τον Δήμο και το υπουργείο Αμυνας για να γίνει το τέμενος στο Βοτανικό; Δεν έχουμε λίγη ντροπή, ρε παιδί μου, σ’ αυτόν τον τόπο; Ετσι αβασάνιστα μπορεί ένας πολιτικός να αλλάζει θέση από τη μια στιγμή στην άλλη για τα ψηφαλάκια; Δεν είναι ντροπή αυτό;»

Τα σχόλια είναι κλειστά.