Ειδησεογραφικό site

Ιστορική στιγμή για τον Πειραιά η νίκη του Μώραλη

Ιστορική στιγμή για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και μια περήφανη νίκη που παίρνει διαστάσεις θριάμβου συνιστά η επικράτηση του Γιάννη Μώραλη έναντι του Βασίλη Μιχαλολιάκου, καθώς η μεταξύ τους διαφορά υπερβαίνει το 10%. Συγκεκριμένα, με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να πλησιάζει το 100%, ο «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη βρίσκεται στο 55,28% έναντι 44,72% του αντίπαλου συνδυασμού.

«Σήμερα για τον Πειραιά δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» ήταν η χθεσινοβραδινή δήλωση του κ. Μώραλη σε ενωτικό τόνο, αμέσως μετά την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων που πιστοποιούσαν ότι ο λαός του Πειραιά εμπιστευόταν σε αυτόν τη δημαρχία της πόλης. Συγκινημένος, ο Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε από καρδιάς τους συμπολίτες του, εκατοντάδες εκ των οποίων είχαν κατακλύσει από νωρίς το απόγευμα την πλατεία Τερψιθέας, φωνάζοντας συνθήματα και πανηγυρίζοντας για τη μεγάλη νίκη του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Ο Γιάννης Μώραλης είπε επίσης ότι «θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες, εκείνους που μας ψήφισαν και εκείνους που δεν μας ψήφισαν, για τη συμμετοχή τους σε αυτή την δημοκρατική εκλογική διαδικασία. Ένα είναι βέβαιο και το γνωρίζουμε: Έχουμε πολλή δουλειά και δύσκολο έργο. Έχουμε όμως σχέδιο και αστείρευτες δυνάμεις και θα πετύχουμε».

Ο θρίαμβος γιορτάστηκε από τον νέο δήμαρχο του Πειραιά με αυτοφωτογράφηση (selfie) δίπλα στη σύζυγό του, την οποία ο Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε δημόσια για τη στήριξη, όπως και την υπόλοιπη οικογένειά του. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους γονείς του, ευγνωμωνώντας τους για τις δημοκρατικές αρχές με τις οποίες τον μεγάλωσαν.

Τη συγκίνηση του κ. Μώραλη μοιράστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μίλησε στους συγκεντρωμένους, ενθουσιώδεις ψηφοφόρους του «Πειραιάς Νικητής». Αρκετοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού, καθώς και άνθρωποι του αθλητισμού, όπως ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλος, συνέρρευσαν στο εκλογικό «αρχηγείο» για να ακούσουν τους νικητές. Λίγο πριν από τις 10:00 εχθές το βράδι ο χώρος «πήρε φωτιά» με την άφιξη του Γιάννη Μώραλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Υπό τις ενθουσιώδεις ιαχές του πλήθους που έφερε αέρα Καραϊσκάκη στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με το σύνθημα «είναι τρελός ο πρόεδρος», ο κ. Μαρινάκης θέλησε να αφιερώσει την επιτυχία στον πατέρα του: «Σήμερα ο πειραϊκός λαός ψήφισε. Σήμερα ο πειραϊκός λαός νίκησε. Θέλω αυτή τη νίκη να την αφιερώσω στον πατέρα μου, Μιλτιάδη Μαρινάκη». Ακριβώς τη στιγμή εκείνη η φωνή του κ. Μαρινάκη έσπασε από τη συγκίνηση, προφανώς νιώθοντας ότι ο λαός του Πειραιά τού επέτρεψε με την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά, συνεχίζοντας, τρόπον τινά, το έργο του πατέρα του. Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης υπήρξε, εκτός από επιχειρηματίας, βουλευτής και βέβαια πιστός υποστηρικτής του Ολυμπιακού.

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης έκλεισε το χαιρετισμό του στους ψηφοφόρους του τονίζοντας «θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν, για έναν καλύτερο Πειραιά και για να κάνουμε χαρούμενα τα Παιδιά του Πειραιά. Και να ξέρετε ότι εμείς αγκαλιάζουμε όλους τους Πειραιώτες. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Είμαστε όλοι μαζί. Ενωμένοι για τον Πειραιά».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Βασίλη Μιχαλολιάκου με τις οποίες παραδέχτηκε ότι έχασε στη μονομαχία με τον κ. Μώραλη, λέγοντας ότι «πήρα τηλέφωνο τον κ. Μώραλη και του ευχήθηκα καλή επιτυχία. Χωρίς υποσημειώσεις. Δεν μου ταιριάζει ο ρόλος του παραπονεμένου. Ούτως ή άλλως, ο πειραϊκός λαός μού έχει χαρίσει πολλές, πολλές χαρές. Κάποια στιγμή έπρεπε να γευτώ και εγώ την πίκρα μιας ήττας. Σας βεβαιώ ότι δεν νιώθω πικραμένος, ίσως να νιώθω και λυτρωμένος. Δεν αποχωρώ από την πολιτική. Είμαι παρών, για τον Πειραιά και την πατρίδα μου. Τις επόμενες ώρες και ημέρες θα συνέλθει ο συνδυασμός για να πάρει τις τελικές αποφάσεις. Δεν μου ταιριάζουν τα μοιρολόγια. Τα μοιρολόγια στο μέρος από το οποίο κατάγομαι τα έχουμε για τους νεκρούς. Εγώ δεν είμαι νεκρός. Είμαι ζωντανός και δυνατός. Αισθάνομαι ότι και τώρα που περπατάω, ο κόσμος πιστεύει ότι ήμουν ένας επιτυχημένος δήμαρχος».

Στην ερώτηση δημοσιογράφου εάν ο Πειραιάς, ύστερα από το δυσμενές για εκείνον αποτέλεσμα, στηρίζει την κυβέρνηση, ο κ. Μιχαλολιάκος είπε χαρακτηριστικά «εάν εγώ είμαι προέκταση της κυβέρνησης, εγώ πήρα μεγαλύτερο ποσοστό από τη Νέα Δημοκρατία. Με την ετυμηγορία του, ο πειραϊκός λαός προτίμησε μια άλλη αλλαγή. Όπως το ’81 είχε προτιμήσει μια άλλη αλλαγή. Και η απόφαση αυτή είναι σεβαστή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.