Ειδησεογραφικό site

Θεοχάρης: H ψευδής αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα έχει ποινικές συνέπειες

Προειδοποίηση ότι η ψευδής αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα επισύρει ποινικές συνέπειες απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων απευθύνθηκε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook στους 60.000 περίπου αιτούντες για το κοινωνικό μέρισμα οι οποίοι , εσκεμμένα ή μη, έχουν συμπληρώσει λάθος στοιχεία στις αιτήσεις τους, τα οποία εντοπίσθηκαν από τις διασταυρώσεις της ΓΓΔΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε τα εξής στον λογαριασμό του στο Facebook:

«Φιλική υπενθύμιση για το κοινωνικό μέρισμα.

– Η αίτηση είναι υπεύθυνη δήλωση και έχει ποινικές συνέπειες αν είναι ψευδής.

– Τι ψέματα μπορεί να δηλωθούν; Βασικά 3:

1. Λάθος ρολόι/διεύθυνση από αυτή που μένετε πραγματικά.

2. Λιγότερους συγκατοίκους από τους πραγματικούς

3. Περισσότερους συγκατοίκους από τους πραγματικούς.

Φυσικά, και τα λοιπά στοιχεία πρέπει να είναι αληθή αλλά αυτά είναι τα κύρια «λάθη» που μπορεί να κάνετε.

Συνεπώς, όσοι από τους 60.000 περίπου που εξετάζουμε έχετε τέτοια λάθη παρακαλούμε διαγράψτε και συμπληρώστε σωστή αίτηση. Πολλοί βλέπουμε, το έχετε κάνει ήδη.

Οι περισσότεροι από τους υπό έλεγχο, έχουν “σπάσει” τους συγκατοίκους σε δύο ή περισσότερες αιτήσεις. Προσοχή, είναι παράνομο. Σβήστε όλες τις αιτήσεις και φτιάξτε μία από την αρχή με όλους τους συγκατοίκους μέσα.

Υπάρχουν και άλλα λάθη φυσικά. Τις επόμενες ημέρες θα στείλουμε πιο εξειδικευμένα μηνύματα για να ελέγξουμε τις αιτήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις θα κάνουμε αυτόματες διασταυρώσεις για να ξεχωρίσουμε αυτούς που το δικαιούνται από όσους δεν το δικαιούνται.

Πιστεύουμε πως οι διαδικασίες θα πάρουν αρκετό χρόνο και δεν είναι πιθανό να γίνει άλλη πληρωμή πριν την προγραμματισμένη στις αρχές Ιουνίου. Δεν είναι τεχνικά τετριμμένη εργασία.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση καθώς πιστεύουμε πως έχει σημασία να μην δοθούν χρήματα σε μη δικαιούχους, ώστε το μέρισμα, που θα δοθεί ολόκληρο, να πάει σε όσους το έχουν “μεγαλύτερη” ανάγκη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.