Ειδησεογραφικό site

Η 22χρονη που επιτέθηκε στον Κουμουτσάκο: Εγώ είμαι στη φωτογραφία, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες

39

Κατέθεσε σήμερα στην αστυνομία η 22χρονη που εμφανίζεται σε βίντεο να τραβάει σακάκι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, ενώ εκείνος δεχόταν επίθεση από χρυσαυγίτες κατά την διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας των Ποντίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη υποστήριξε ότι εκείνη είναι που φαίνεται στο βίντεο να τραβάει το σακάκι του βουλευτή, όπως είπε όμως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η 22χρονη ανήκει σε μια πολυμελή οικογένεια -έχει ακόμα 1Ο αδέρφια- στην οποία επικρατεί ιδεολογικός διχασμός με κάποια από αυτά να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και άλλα στους κόλπους της Χρυσής Αυγής.

ΕΛ.ΑΣ.: Ενεργήσαμε με αμεσότητα

Η Ελληνική Αστυνομία ενήργησε με αμεσότητα και πληρότητα στο περιστατικό της επίθεσης σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράστες και να σχηματιστεί σε βάρος τους σχετική ποινική δικογραφία, όπως τονίζει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, πριν από λίγη ώρα, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.

Επίσης, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρει όλες τις ενέργειες που έγιναν για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Μετά το περιστατικό, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επιλήφθηκε άμεσα αυτεπάγγελτης προανάκρισης.

Κατά τη διαδικασία αυτή συγκεντρώθηκε προανακριτικό υλικό και ταυτοποιήθηκαν πέντε ημεδαποί δράστες και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες ηλικίας 22, 22, 24 και 38 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 22 ετών. Από τους παραπάνω δράστες, ο 24χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (06-11-2015). Με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε την 07-11-2015 στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αίροντας την κράτησή του. Οι υπόλοιποι τέσσερις αναζητήθηκαν επισταμένως, με σκοπό να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου. Μετά την παρέλευση των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας (μεσάνυχτα της 06-11-2015), δεν ήταν δυνατή η σύλληψή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Την 09-11-2015 από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών εκδόθηκε παραγγελία Προκαταρκτικής Εξέτασης. Πρωινές ώρες της 11-11-2015, εντοπίσθηκαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ο 22χρονος και η 22χρονη, στους οποίους επιδόθηκαν κλήσεις και έλαβαν προθεσμία προκειμένου σήμερα (13-11-2015) να καταθέσουν έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις. Ο 22χρονος προσήλθε σήμερα, έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας και ζήτησε προθεσμία να καταθέσει σχετικό υπόμνημα τη Δευτέρα (16-11-2015). Η 22χρονη προσήλθε και εξετάστηκε ανωμοτί.

Χθες (12-11-2015) το απόγευμα, ανάλογες κλήσεις επιδόθηκαν και στους άλλους δύο δράστες (22χρονος και 38χρονος), ο οποίοι έλαβαν 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να καταθέσουν ομοίως έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις. Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το υλικό θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ότι στο πεδίο των ερευνών, η Ελληνική Αστυνομία ενήργησε με αμεσότητα και πληρότητα, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες δικονομικές διατάξεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δράστες και να σχηματιστεί σε βάρος τους σχετική ποινική δικογραφία. Στο πλαίσιο αυτό, αναφορές που διακινούνται και αναπαράγονται σε ΜΜΕ περί ανεπάρκειας και ολιγωρίας στις έρευνες, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα, καθώς στερούνται παντελώς, τόσο πραγματικής, όσο και νομικής βάσης».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.