Ειδησεογραφικό site

Επιστολή Δούρου στον Γιοχάνες Χανς

Επιστολή στον αρμόδιο Επίτροπο της ΕΕ για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χανς, σχετικά με την κατάθεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την περίοδο 2014-2020, έστειλε η νέα Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στην επιστολή της η κυρία Δούρου, η οποία έδωσε χθες, Τετάρτη, πολιτικό όρκο, στο κλειστό Γυμναστήριο της Δροσόπουλης, στα Άνω Λιόσια, αναφέρει ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή της Αττικής σχεδιάζει να αξιοποιήσει και να βελτιστοποιήσει τη χρήση όλων των επενδυτικών εργαλείων και των εργαλείων χρηματοδότησης σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, «δίνοντας έμφαση σε πολλών ειδών συνέργειες, επιδιώκοντας να αποσπάσει τα καλύτερα αποτελέσματα για την πλειοψηφία των πολιτών».

Σύμφωνα με την κυρία Δούρου, στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να εγγραφεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο 2014-2020, «και μάλιστα με δεδομένο ότι τα παρελθόντα ΚΠΣ δεν κατάφεραν να θωρακίσουν τη χώρα για την αντιμετώπιση της κρίσης».

«Η νέα Αρχή της Περιφέρειας Αττικής θα παρουσιάσει, εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις δικές της προτεραιότητες, ακολουθώντας την κατάλληλη στρατηγική, από την 1η Σεπτεμβρίου», σημειώνει.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Δούρου αναφέρει ότι οι πολίτες εξέλεξαν τη «Δύναμη Ζωής» στην Περιφέρεια Αττικής, «στη βάση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, με έμφαση στη δημιουργία απασχόλησης, τον αγώνα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, την κοινωνική προστασία, την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την καινοτομία και την έρευνα με κοινωνικούς στόχους, μια νέα μεταναστευτική πολιτική, την οικολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, έναν νέο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων».

Παράλληλα, κάνει λόγο για ένα ένα μοντέλο που βρίσκεται στον αντίποδα της μέχρι σήμερα διαχείρισης των πόρων από την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, »που δεν επέφερε τα αναμενόμενα αναπτυξιακά αποτελέσματα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.