Ειδησεογραφικό site

Επιθέσεις με πέτρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη

23

Επίθεση με πέτρες στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη προκάλεσαν άγνωστοι, το βράδυ της 17ης και της 18ης Νοεμβρίου.

Οι δράστες έσπασαν τη τζαμαρία του γραφείου και πέταξαν μπογιές μετά την πορεία του Πολυτεχνείου. Ακολούθησε και δεύτερο χτύπημα το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου, όταν άγνωστοι πέταξαν ξανά πέτρες στα τζάμια των γραφείων.

Σχετικά με τις επιθέσεις αυτές από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Για δεύτερη συνεχιζόμενη βραδιά, οι τζαμαρίες του γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ στα Λαδάδικα στη Μυτιλήνη, έγιναν στόχος επίθεσης από αγνώστους. Αν την πρώτη φορά (δηλαδή προχθές) δεν θελήσαμε να δώσουμε συνέχεια και δημοσιότητα στο γεγονός, υποθέτοντας ότι ο συνήθης σκοπός τέτοιου είδους επιθέσεων είναι να περάσουν ένα κάποιο μήνυμα μέσω της δημοσιοποίησής του, τώρα τα πράγματα αλλάζουν.

Αυτή η συνεχιζόμενη επίθεση στις τζαμαρίες του γραφείου μας και χθες, μας δείχνει ότι προέρχεται πιθανόν από ανθρώπους που θεωρούν ότι το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να βρίσκεται σε μια περιοχή που ενδεχομένως την αντιλαμβάνονται ως «ιδιοκτησία» τους και «χώρο δράσης» τους. Έχει όλα τα μαφιόζικα χαρακτηριστικά εκφοβισμού ιδιότυπων «νονών της νύχτας» και αυτό ανεξάρτητα αν καλύπτεται ή όχι με κάποιο «πολιτικό σκεφτικό» που μέχρι στιγμής δεν το έχουμε δει.

Προφανώς αυτές οι επιθέσεις και τα σπασίματα δεν μας φοβίζουν, κυρίως γιατί, ως ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, είμαστε γερά ριζωμένοι στην τοπική κοινωνία – και αυτή η σχέση είναι που μας προστατεύει, από όσους θεωρούν, ότι με το συνεχιζόμενο στάσιμο των τζαμιών του γραφείου μας, μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να μας επιβαρύνουν οικονομικά».
Περισσότερα: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Τα σχόλια είναι κλειστά.