Ειδησεογραφικό site

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών. Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας -δύο άνδρες, ηλικίας 26 και 36 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 22 και 36 ετών- μέλη της ομάδας.

Ειδικότερα, στις 13-10-2014 αλλοδαπός υπήκοος Συρίας κατήγγειλε ότι ομάδα ατόμων, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε διακίνηση παράνομων μεταναστών μέσω της Τουρκίας στην Ελλάδα, αποπειράθηκαν να κρατήσουν τον ίδιο και την οικογένειά του, χωρίς τη θέλησή τους και απειλώντας τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα, σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια απαιτώντας να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ για να τους μεταφέρουν σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως ανέφερε, ο ίδιος μαζί με τη σύζυγο και το ανήλικο τέκνο τους είχαν εισέλθει στη χώρα με βάρκα από την Τουρκία το Σεπτέμβριο του 2014, καταβάλλοντας στη σπείρα το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της παραπάνω καταγγελίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών εντόπισαν το διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια και συνέλαβαν εντός αυτού τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση φέρεται να είχε ο 36χρονος αλλοδαπός.

Μέχρι στιγμής, όπως διαπιστώθηκε, έχουν μεταφέρει στη χώρα μας τουλάχιστον 79 αλλοδαπούς μετανάστες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστό διαβατήριο και μία πλαστή ταυτότητα των αρχών της Βουλγαρίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.