Ειδησεογραφικό site

Εξαγγελίες Σαμαρά για τους αγρότες

Την ανάγκη μείωσης του κόστους παραγωγού, το οποίο είναι πολύ υψηλό αναγνώρισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς από την Μυτιλήνη όπου περιοδεύει και εξήγγειλε σειρά μέτρων για το εργασιακό και  ασφαλιστικό κόστος, αλλά και για το κόστος ενέργειας – πετρελαίου. Από την 1η Ιουλίου το κόστος των νόμιμων ξένων εποχιακών εργατών, πέφτει πολύ κάτω από το μισό, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Μειώνουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα στους μετανάστες εργάτες, δηλαδή στους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίας ως εποχιακοί» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

-Μειώνεται πολύ κάτω από το μισό, το κόστος της βίζας που πληρώνουν στα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού.
-Μειώνεται πολύ η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη!
Και τέλος, δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά μεροκάματά τους. Κι όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες όσο κι αν δουλέψουν στο μεταξύ…».

Συμπλήρωσε ότι αυτά θα γίνουν άμεσα: Στις επόμενες εβδομάδες βγαίνουν οι διοικητικές αποφάσεις που χρειάζονται. Και ολοκληρώνονται με την κύρωση της νέας Κοινοτικής οδηγίας ως τα τέλη Ιουνίου.

«Από την πρώτη Ιουλίου το κόστος των νόμιμων ξένων εποχιακών εργατών πέφτει πολύ κάτω από το μισό», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.