Ειδησεογραφικό site

Δεν θάφτηκε ζωντανή η 49χρονη στη Θεσσαλονίκη λένε οι ιατροδικαστές

Μετά την νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι τρεις ιατροδικαστές κατέληξαν ότι η 49χρονη από την Περαία Θεσσαλονίκης δεν θάφτηκε ζωντανή, αποκλείοντας παράλληλα και την περίπτωση της νεκροφάνειας.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές η ώρα θανάτου της είναι αυτή που δόθηκε από το ιδιωτικό θεραπευτήριο, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να πέθανε από ασφυξία.

Νωρίτερα, το ιατρικό ανακοινωθέν του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «στις 25/9/2014 και ώρα 6.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό γιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ.Δ.Ζ., η οποία ήταν σε τελικό στάδιο καρκίνου».

«Η διαπίστωση του θανάτου, πέραν της κλινικής εξέτασης, επιβεβαιώθηκε από το αμέσως προηγηθέν ηλεκτροκαρδιογράφημα. Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ως άνω ασθενούς» καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Νωρίτερα, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Χρυσή Ματσικούδη, η οποία ήταν την Πέμπτη εφημερεύουσα γιατρός, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο νεκροταφείο από την Περαία λίγα λεπτά μετά την κλήση που δέχτηκε το 100 όπου καταγγέλθηκε ότι ακούγονται φωνές από τον τάφο που καλούσαν βοήθεια.

«Όταν έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε καν ολοκληρωθεί η ταφή, ο νεκροθάφτης έριχνε ακόμη τα χώματα. Αφού έγινε η εκταφή, έγινε καρδιογράφημα και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Σε λίγη ώρα έφτασα και εγώ και είδα ότι το πτώμα ήταν σε νεκρική ακαμψία. Η νεκρική ακαμψία δεν μπορεί να επέλθει σε 10 λεπτά. Δεν είναι δυνατόν πριν από λίγη ώρα να φώναζε βοήθεια και εμείς να τη βρίσκουμε σε νεκρική ακαμψία. Τα μάτια της νεκρής ήταν ανοιχτά αλλά γι’ αυτό μπορεί να δώσει εξήγηση ο ιατροδικαστής. Για το στόμα της δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανοιχτό, ήταν χαλαρό» πρόσθεσε η κ. Ματσικούδη.

Την υπόθεση ερευνούν από το απόγευμα της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελίες των συγγενών της, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.